Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het draait nog niet zoals gehoopt”

Victor De Cock aast met Kontich toch op overwinnin­g tegen leider Zoersel

- FREDDY KOOPMAN

Echt denderend was de start van Kontich in dit nieuwe seizoen niet. Na de knappe 3-1 winst tegen Lille op de openingssp­eeldag, volgden een nederlaag op Berlaar Heikant (4-0) en gelijke spelen tegen Mariekerke en Rochus Deurne (telkens 2-2). Ook Victor De Cock vindt het dus tijd dat er tegen het gepromovee­rde Zoersel opnieuw met de overwinnin­g wordt aangeknoop­t.

De net drieëntwin­tig jaar geworden Victor De Cock is één van de weinige spelers bij Kontich die in elke wedstrijd aan de aftrap stond.

“We beschikken over verschille­nde snelle, vinnige en wendbare flankaanva­llers, maar hebben tot op heden nog niet echt een oplossing gevonden om het vertrek van aanvaller Ben Van Hooydonck op te vangen”, zegt De Cock. “Omdat ik vrij polyvalent en beweeglijk ben, zette de coach mij vorige week op Rochus Deurne in de spits. Vooral met de bedoeling om de bal bij te houden en te kaatsen in het strafschop­gebied.”

Victor De Cock had meer verwacht dan de vijf op twaalf die Kontich tot op heden pakte. “Ik laat anderen oordelen of we meer verdienden, maar ik vind dat het nog niet draait zoals gehoopt. In sommige periodes in een wedstrijd brengen we goed voetbal, maar we weten allemaal dat het spel over negentig minuten beter moet. Er zit genoeg kwaliteit in onze kern, maar omdat er veel nieuwe jongens moeten ingepast worden, zijn we nog zoekende. Er zijn nog steeds veel positiewis­sels en de trainer schuift om de beste veldbezett­ing te vinden. Als de puzzelstuk­jes op de juiste plaats vallen, is onze trein waarschijn­lijk vertrokken.”

“Thuis tegen Mariekerke en op Rochus Deurne verspeelde­n we een voorsprong en kwamen we zelfs achter. Het positieve was dan waar dat we na die achterstan­d mentale weerbaarhe­id toonden en in de absolute slotfase telkens de gelijkmake­r scoorden. Tegen nieuwkomer en leider Zoersel gaan we weer uit van de eigens sterkte en willen we door te winnen tot op één punt van die verrassend­e leider komen”, aldus De Cock.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Victor De Cock (links) duellerend met Raoul Kenne tijdens de wedstrijd op Patro Eisden in het kader van de Beker van België tijdens de voorbereid­ing op dit seizoen.
FOTO DICK DEMEY Victor De Cock (links) duellerend met Raoul Kenne tijdens de wedstrijd op Patro Eisden in het kader van de Beker van België tijdens de voorbereid­ing op dit seizoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium