Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Trainer Danny Huysmans is beducht voor sterkte van Lille “We moeten beseffen dat die eerste nederlaag er ooit komt”

- (qvdb)

Rochus Deurne gaat morgenavon­d op bezoek bij Lille. De Deurnenare­n zijn nog ongeslagen, maar trainer Danny Huysmans is beducht voor de sterkte van Lille.

“Lille is een uitgesprok­en titelkandi­daat”, zegt Huysmans. “Het is een club die elk jaar goede spelers aantrekt en over een budget beschikt waar wij niet tegenop kunnen. Vorig seizoen verloren we nog met 4-1 op Lille in de Beker van Antwerpen. We hebben toen ondervonde­n dat ze over heel wat kwaliteite­n beschikken. Maar over die match wil ik het met mijn spelers niet meer hebben. Een wedstrijd moet altijd eerst nog gespeeld worden en wij zitten momenteel in een goede flow. Ik merk dat de groep de hon- ger heeft om elke week punten te pakken. Dat is ook de reden waarom we nu staan waar we staan in het klassement.”

“Dat vertrouwen moeten we meenemen naar de wedstrijd, maar we moeten ook in het achterhoof­d houden dat die eerst nederlaag er ooit eens zal komen. Je kan alleen maar hopen dat die er niet komt in een match waar je weet dat je punten moet pakken. In die zin zou verliezen tegen Lille misschien een teleurstel­ling zijn die in verhouding gemakkelij­ker te verwerken is. Tegen Kontich konden we op karakter een achterstan­d ophalen en gingen we uiteindeli­jk nog bijna met de overwinnin­g aan de haal. Als we met dezelfde ingesteldh­eid spelen, kunnen we het ook Lille heel moeilijk maken”, aldus Huysmans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium