Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Trainer Peter Schrauwen vindt dat het offensief beter moet “Andere aanvallend­e accenten”

- (lver)

Er wacht Sint-Job zaterdag een verplaatsi­ng naar Oppuurs. “Gemakkelij­k zal het niet worden, maar onmogelijk is deze opdracht ook niet”, zegt trainer Peter Schrauwen, die op hetzelfde resultaat als vorig seizoen hoopt.

“Toen wonnen we met 2-4”, aldus de Sint-Jobse T1. “Oppuurs heeft veel gestalte en drang naar voren in de ploeg. Daardoor creëren ze veel doelkansen, maar laten ze ook veel ruimte voor de tegenstrev­er. Daar moeten we optimaal proberen van te profiteren.”

Precies daar wringt het schoentje bij rood-wit. “Vorig seizoen eindigden we zesde en dat had niemand verwacht. In bijna elke wedstrijd werd onze eerste doelkans ook een doelpunt. Nu scoren we minder gemakkelij­k, waardoor iedereen wat geforceerd gaat acteren voor het doel van de tegenstrev­er.”

Volgens Schrauwen is er nog lang geen man overboord. “Wuustwezel en Branddonk waren voetballen­d zeker niet beter en onze verdedigin­g heeft in die wedstrijde­n nauwelijks iets weggegeven. Aanvallend gaan we iets andere accenten leggen zodat we ook daar nog progressie maken.”

Alleen moet de bal natuurlijk wel in het net geraken. “De manier waarop we scoren, is niet belangrijk. De bal moet binnen, zo simpel is het. Als we een keer de drie punten kunnen pakken, kan de trein vertrokken zijn”, besluit Schrauwen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium