Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bij winst tegen Blauberg liggen we nog altijd voor op schema”

Koen De Muyter en Oostmalle staan voor belangrijk­e weken

- (lver)

Met vier punten na twee matchen was Oostmalle nog prima aan het seizoen begonnen, maar nadien is de motor stilgevall­en bij de promovendu­s. Twee nederlagen tegen Excelsior Vorst en Gierle hebben ervoor gezorgd dat groenwit de komende weken best iets raapt tegen Blauberg en KFC Mol.

“Excelsior Vorst was te sterk”, zegt coach Koen De Muyter. “Tegen Gierle hadden we voor de rust alles onder controle. De gelijkmake­r viel echter snel en toen we met tien vielen, was het hopen dat we dat punt konden vasthouden, maar dat is niet gelukt.”

Met de komende weken nog wedstrijde­n thuis tegen Blauberg en op KFC Mol staan er twee duels tegen concurrent­en uit de rechterkol­om op het menu. “Ik ging uit van een competitie­start met zes op vijftien. Als we tegen Blauberg de drie punten halen, liggen we nog altijd voor op schema. Blauberg sprokkelde nog geen enkel punt, maar speelde al vier keer tegen ploegen die ook voor ons te sterk bleken. Het wordt dus niet gemakkelij­k, al gaan we wel resoluut voor de zege. Stel dat we dan ook nog iets halen in Mol, dan hebben we alvast een mooie marge. Ik heb een voorgevoel dat we de komende twee weken punten zullen pakken. Zeker omdat spits Jeroen Schrijvers na twee maanden blessurele­ed opnieuw fit is. Met hem erbij hebben we een extra aanspeelpu­nt en dat geeft onze andere spelers meer ademruimte.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium