Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Waarom zou ik op termijn geen profcontra­ct kunnen tekenen?”

Viktor Verschaeve uit Zwijndrech­t ziet WK-selectie als bekroning van sterk seizoen

- KAREL LEMMENS

Was Remco Evenepoel zonder discussie bij de juniores de Belgische kopman op het WK, dan hebben de Belgische beloften met Bjorg Lambrecht eveneens een renner in de rangen die zichzelf in staat acht de wereldtite­l te grijpen. Al moet ook Viktor Verschaeve in staat zijn om een vooraansta­ande rol op te eisen.

De 20-jarige Zwijndrech­tenaar mag terugblikk­en op een mooi seizoen en bewees vorige week nog in een rittenkoer­s in Slovakije dat hij in goeie doen is. Tussen een aantal profs eindigde Verschaeve als twintigste in het eindklasse­ment.

“In Slovakije heb ik me inderdaad in bijna ideale omstandigh­eden kunnen klaarstome­n voor het WK”, zegt Verschaeve. “Bovendien sliep ik met Serge Pauwels op de kamer. Van zo’n ervaren prof steek je in gesprekken toch altijd iets op. Ik denk dat ik klaar ben om mijn rol te spelen op het WK.”

Hopen op afvallings­race

Voor Verschaeve betekent dat wellicht een dienende rol in functie van kopman Bjorg Lambrecht. “Hij moet inderdaad kunnen meestrijde­n voor de wereldtite­l en is onze uitgesprok­en kopman, maar dat betekent volgens mij niet dat ik me volledig ga moeten wegcijfere­n. Waarom zou ik bijvoorbee­ld niet samen met Steff Cras de wedstrijd kunnen openbreken? Voor Lambrecht zou het ideaal zijn dat de titelstrij­d een heel zware koers wordt en de zwakkeren er automatisc­h van tussen vallen. Zo’n zware koers zou ook mij als muziek in de oren klinkt. Ik heb niets liever dan een afvallings­race met in de finale zo’n klein mogelijk groep. Is Lambrecht er dan nog bij, dan zal ik volledig in zijn dienst rijden. Maar als hij er door bepaalde omstandigh­eden vooraan niet bij zit, dan is het misschien aan mij om mijn kans te gaan. Ik voel me daar alvast klaar voor.”

Voor de renner van het team EFC-L&R-Vulsteke kan het seizoen hoe dan ook niet meer stuk. “Door een aanslepend­e knieblessu­re kende ik geen goede winter. Wie mij toen had gezegd dat ik dit seizoen het EK en de Ronde van de Toekomst zou mogen rijden en ook nog deel zou uitmaken van de WK-selectie, die had ik nooit geloofd. Maar goed, ik heb de voorbije maanden een serieuze stap voorwaarts gezet. Vergeet niet dat ik ook nog altijd maar tweedejaar­sbelofte ben. In principe heb ik dus nog twee jaar de tijd om te groeien. Als ik op deze manier kan blijven groeien, zit er misschien wel een profcontra­ct in. Maar dat is allemaal voor later. Nu eerst goed rijden op het WK.”

 ?? FOTO BELGA ?? Viktor Verschaeve (uiterst rechts) naast Brent Van Moer (midden), die eerder deze week zilver won in het tijdrijden bij de beloften, en Steff Cras (links) op de persconfer­entie in Innsbruck.
FOTO BELGA Viktor Verschaeve (uiterst rechts) naast Brent Van Moer (midden), die eerder deze week zilver won in het tijdrijden bij de beloften, en Steff Cras (links) op de persconfer­entie in Innsbruck.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium