Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik hoop op een spannende strijd”

- (basp)

Team Saucony, met Nick Van Peborgh, is ieder jaar opnieuw podiumkand­idaat op de ekiden (aflossings­marathon) in Brussel. Vorig jaar moesten ze nipt de duimen leggen voor team ORT. Zaterdag zullen de twee ploegen opnieuw een stevig duel uitvechten in en rond het Koning Boudewijns­tadion.

Ruim 1.400 ploegen van zes personen zullen zaterdag weer rondjes lopen op de Heizel. Team Saucony is een vaste klant op het podium. In 2014 won het en de voorbije drie jaar werd het bedrijvent­eam telkens tweede. Wellicht zullen ze nu opnieuw als eerste of tweede eindigen.

“Het is moeilijk in te schatten wat het zal worden”, stelt Nick Van Peborgh, die al jaren één van de sterke mannen van het team is. “We lopen met een onuitgegev­en ploeg omdat we een aantal sterkhoude­rs verloren, onder meer aan de rechtstree­kse concurrent ORT. Maar we hebben wel een paar goeie versterkin­gen met mannen die op straat heel hard kunnen lopen.”

“Ik hoop gewoon op een spannende strijd, al denk ik dat ORT in de breedte een tikkeltje sterker is dan wij. De vorm van de dag kan en zal veel bepalen. We hebben best een sterk team. Het zal erom spannen. De strijd tussen ons en ORT maakt dat de wedstrijd sportief aantrekkel­ijk blijft”, aldus de 34-jarige Ekerenaar.

Twee weken geleden maakte Van Peborgh zijn marathonde­buut in Berlijn in een meer dan degelijke 2u15’04. Herstellen van die inspanning­en is geen sinecure.

“Herbeginne­n na een marathon is voor mij compleet nieuw. De eerste week heb ik rustig losgelopen. Deze week heb ik het trainingsn­iveau lichtjes opgetrokke­n. Ik voel dat de inspanning nog niet volledig verteerd is, maar twee weken is toch wel iets en ik ben ook wat gewend. Dinsdag op training ging het al redelijk, maar nog niet top. Pas zaterdag zal blijken hoe goed ik ben hersteld.”

Naast Van Peborgh behoren onder meer ook Matthijs Casteele, Régis Thonon, Amoury Paquet en Oussame Lonneux tot Team Saucony.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium