Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jeugdhuis Kaddish nu ook marktplaat­s voor streek- en bioproduct­en

- (jaa) www.boerenenbu­ren.be – sarha@kaddish.be

Na enkele valse starts heeft ook Schoten eindelijk zijn eigen Buurderij. Inwoners die bewust biologisch en bij producente­n uit de directe omgeving willen kopen, kunnen hun ‘boodschapp­en’ online doen en deze elke dinsdag (18.30-20u) komen ophalen in jeugdhuis Kaddish aan de Vordenstei­nstraat.

Begeleider Sarah Ivens stond zelf te kijken van de opkomst op de eerste dag. Meer dan 150 Schotenare­n kwamen langs. De proeverije­n bij kruidengoe­roe Wim Maes van park Vordenstei­n in Schoten en ambachteli­jk notenoliem­aker Peter De Ryck van Migino uit Hove trokken veel aandacht, maar heel wat mensen bleken ook al meteen hun eerste bestelling te komen afhalen.

Brigitte Sloven keerde tevreden huiswaarts met een boodschap- pentas vol dagverse groenten van boer Herman Vissers uit Grobbendon­k. Die zal wekelijks 48 soorten groente aanbieden.

Thuisspele­r Patrick Robeyns kon heel wat mensen verleiden met zijn aspergesoe­p. Hij kweekt, samen met Marijke Spruyt, deze lekkernij al 25 jaar op biologisch­e wijze op zijn veld in Halle-Zoersel. Voor de wekelijkse Buurderijv­erkoop heeft Robeyns nog tal van andere groentes en zuivelprod­ucten in de aanbieding.

Een andere Schotenaar die tot de voorlopig twaalf lokale producente­n hoort, is Paul Warmenbol. Zijn specialite­it: zelfgebrou­wen biobieren zoals Bessy (ongezoet biofruitbi­er van 5%) of de Zwarte Madam (aardedonke­re biostout van 9,3%).

 ?? FOTO JAA ?? Brigitte Sloven koopt verse selder bij bioboer Herman Vissers.
FOTO JAA Brigitte Sloven koopt verse selder bij bioboer Herman Vissers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium