Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We verwachten nog een sterke groei”

Sint-Eduardus bouwt in enkele jaren dertien klaslokale­n bij

-

Groot feest op Sint-Eduardus aan de Antoon Van Dijckstraa­t. Directeur Piet Bellens en burgemeest­er Maarten De Veuster (N-VA) mochten er nieuwe lokalen inwijden. Binnenkort wordt ook de campus Marialei sterk uitgebreid.

Sint-Eduardus heeft in Schoten Deuzeld, niet ver van de hoofdschoo­l in Merksem, twee filialen. Eén aan de Marialei, een ander in de Antoon Van Dijckstraa­t. “In totaal tellen we 834 leerlingen. Door de spreiding kunnen we de troeven van een grote school combineren met de voordelen van een kleine. Profession­aliteit gaat hand in hand met betrokkenh­eid.” In de Schotense filialen nam de leerlingen­populatie de jongste jaren sterk toe, een evolutie waarmee het schoolbest­uur ernstig rekening houdt.

“In de Antoon Van Dijckstraa­t tellen we nu 169 leerlingen. Dat zijn er vijftig meer dan tien jaar geleden. Dankzij geld van Vlaams mi- nister voor Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) konden we alvast deze school uitbreiden. De Broeders van Liefde, ons schoolbest­uur, legden zelf 30% bij op een totale kostprijs van 420.000 euro. Hiermee werden een zorglokaal, ICT-klas, traphal, toilet voor mensen met een beperking, een lift en een bergplaats gebouwd.” Bellens had veel lof voor de regisseurs­rol die de gemeente op zich nam. “Dankzij de burgemeest­er en schepen van Onderwijs Lieven De Smet (N-VA) en beleidsmed­ewerker Ivan Dierckx werden de vrijgekome­n middelen snel, evenredig en efficiënt verdeeld over een zestal scholen.” Ze zijn overigens nog niet uitgebouwd in Sint-Eduardus. “Op de campus Marialei gaan we dankzij dezelfde financiers 1,6 miljoen euro investeren in elf nieuwe klaslokale­n, een ruime refter en volledig nieuw sanitair voor de kleuters. ”

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Burgemeest­er Maarten De Veuster knipt het lint door, onder het toeziend oog van directeur Piet Bellens.
FOTO JAN AUMAN Burgemeest­er Maarten De Veuster knipt het lint door, onder het toeziend oog van directeur Piet Bellens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium