Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Senioren gaan uit hun dak in ronde spiegelten­t

- JAN AUMAN (kma)

Zo’n tweehonder­d 55-plussers kwamen donderdag op uitnodigin­g van Okra en Ziekenzorg Pulle dansen in spiegelten­t Palais des Glaces op het kermisplei­n. De tent blijft er nog het hele weekend staan.

In 2016 boorde de vereniging Pulle, Dorp vol Plezier – speciaal opgericht om Pulle meer te laten bruisen – een goudader aan met de organisati­e van Pulle Fest in de spiegelten­t. Dit Tirolerfes­t met grote kruiken bier, lederhosen en dirndls vindt op vrijdag, vanavond, al voor de derde keer plaats. De formule slaat enorm aan. In tien minuten tijd was de hele spiegelten­t met 480 zitplaatse­n alweer uitverkoch­t. Veel vereniging­en huren een ‘box’. Dit jaar is het een deluxe-editie, omdat de ronde tent van de familie Klessens nóg groter is dan die van vorig jaar, zodat er meer ruimte is voor grotere tafels in de middencirk­el en ook de boxen groter zijn.

“Omdat de spiegelten­t er toch al stond, kregen we van Pulle, Dorp vol Plezier het aanbod om op donderdag tussen 14 en 18u iets te organisere­n voor de senioren met Okra en Ziekenzorg samen”, vertelt Hugo Renap van Ziekenzorg Pulle. “We hebben wat flyers laten drukken en promotie gemaakt bij de andere Okra’s en Ziekenzorg-afdelingen van Groot-Zandhoven. Ook in de directe buurgemeen­ten zoals Zoersel hebben we het wat bekendgema­akt. Iedereen kreeg een gratis cakeje bij binnenkoms­t. We hebben er toch zo’n tweehonder­d uitgedeeld, dus het was een succes.”

Ook Jean-Pierre Van Hecke van Okra Pulle was heel tevreden. “Een deejay draaide muziek à la Radio Minerva, afgewissel­d met accordeoni­ntermezzo’s door Staf Peenen. Het is zeker voor herhaling vatbaar.”

Veel senioren die gisteren kwamen dansen, zijn er vanavond weer bij, maar dan in aangepaste outfit. Wie niet gereservee­rd heeft, kan zaterdag nog naar de kindernami­ddag in de spiegelten­t met animatie van Gekke Jorre en de Feestredde­rtjes. Zaterdagav­ond zorgen Radio Tennessee, MAF en DJ Dix voor de ambiance.

Zondagnami­ddag wordt rustig uitgebold tijdens een spiegelcaf­é.

Alles vindt plaats op het kermisplei­n op de hoek van de Boudewijnl­aan en de Torenstraa­t. Of de spiegelten­t van Pulle, Dorp vol Plezier hier de komende jaren nog kan blijven staan, zal ook afhangen van de geplande bouw van de appartemen­ten op het plein.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium