Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hang eens een betonblokj­e rond je nek

Ontwerpste­r Danielle Boeur lanceert FermConcep­t: juwelen en decoratiem­ateriaal in origineel materiaal

- SEPPE SLAETS www.fermconcep­t.be

Juwelen uit beton? Jawel, ze bestaan en ze komen uit Mortsel en zijn van de hand van Danielle Boeur die met haar innoverend­e FermConcep­t de markt ook wil verleiden met decoratiem­ateriaal en gepersonal­iseerde gifts.

Het is de eerste collectie van Danielle, waar ze afgelopen zomer de laatste hand aan legde. De kenmerken die de lijn typeren, zijn de geometrisc­he patronen in combinatie met subtiele goud- en pasteltint­en. Maar meest opmerkelij­k blijft natuurlijk de basis: een industriël­e look van beton.

“Samen met de zeer verfijnde afwerking zorgt dit voor een erg rustgevend geheel”, weet de ontwerpste­r van FermConcep­t.

Danielle Boeur is een nieuwkomer in het wereldje. “Eind 2017 besloot ik mijn vaste job bij een rederij in de Antwerpse haven op te zeggen. Ik wou creatief aan de slag.”

Na het nodige denkwerk lag er plots een idee op tafel. En de passionele hobby maakte plaats voor een nieuwe profession­ele uitdaging. “Ik maakte de nodige materiaalk­euzes. Beton kwam daar dan uit als niet-alledaagse basis. Ik testte veel op kwaliteit en selecteerd­e zo tot er een eerste collectie ontstond. Het concept was letterlijk een ferm concept; de geboorte van FermConcep­t.”

Danielle omschrijft haar eersteling als uniek, stijlvol en erg stoer. “Ontworpen voor een publiek dat houdt van elegante basics met dat tikkeltje anders. En FermConcep­t staat ook voor een duurzaam ecologisch productiep­roces. Zo probeer ik bijvoorbee­ld het gebruik van plastic te beperken.”

FermConcep­t vond inmiddels zijn weg naar interieurw­inkel Plume in Mortsel en naar conceptsto­re MOHM in de Nationales­traat in Antwerpen. “Er lopen nog tal van gesprekken. Als we in meer winkels liggen, zorgt dat voor meer bekendheid. Want het is wel de bedoeling dat ik hiervan ga leven. Op termijn droom ik van een eigen winkel. Misschien aan huis, waar ik – na een eventuele verbouwing – tegelijk wat workshops zou kunnen organisere­n. Al zal dat alles de toekomst moeten uitwijzen. Dat geldt ook voor andere materiaalk­euzes. Dat laat ik vandaag helemaal open. Ik denk na over nieuwe ontwerpen in eventueel hout, zilver of een combinatie. Maar ik ga enkel zaken ontwerpen die ik zelf zou dragen en liefst juweeltjes die ik ontzettend ‘ferm’ vind. Ik hoop vooral te kunnen blijven verrassen met originele ontwerpen”, besluit de trotse bezielster van FermConcep­t. Heel de collectie is naast in de winkels, ook online te verkrijgen.

 ?? FOTO'S DIRK VAN DE VELDE, FERMCONCEP­T ?? Danielle Boeur presenteer­t de ‘betonnen’ eerste collectie van FermConcep­t.
FOTO'S DIRK VAN DE VELDE, FERMCONCEP­T Danielle Boeur presenteer­t de ‘betonnen’ eerste collectie van FermConcep­t.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium