Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Maak van Capenberg een volwaardig mobipunt”

Schepen Philip Verstappen (PRO) wil meer faciliteit­en aan tramtermin­al

-

De Vlaamse overheid heeft plannen om de parkeercap­aciteit aan park-and-ride Capenberg uit te breiden. Als het van PROschepen Philip Verstappen afhangt, kan de terminal op termijn zelfs een volwaardig mobipunt worden.

“Een mobipunt is een plaats waar verscheide­ne verkeersvo­rmen zoals tram, bus, fiets en deelfiets, auto en deelauto, scooter en deelscoote­r samenkomen. Zo kan je snel overstappe­n van het ene vervoermid­del op het andere. Er zijn ook voorzienin­gen om elektrisch­e voertuigen op te laden of kleine herstellin­gen aan fietsen uit te voeren. Moeten we écht allemaal een eigen auto, fiets of scooter hebben? Nee. Je kan een voertuig perfect huren, lenen of gebruiken via een deelplatfo­rm. Ik vind dat we als overheid deze deeleconom­ie moeten ondersteun­en.”

Groei

“Belangrijk is dat je met die gedeelde transportm­iddelen overal terechtkan. Het aantal deelpunten groeit overigens gestaag. Na de steden springen nu ook de dorpen op de kar. In onze gemeente voorzien we bijvoorbee­ld een nieuwe installati­e op het Jef van Hoofplein.” Verstappen denkt ook aan extra dienstverl­ening aan het mobipunt. “Een kinderopva­ng of een was- en strijkdien­st. Of een lockersyst­eem waar een koerier pakjes kan deponeren die je dan kan ophalen met een toegangsco­de. Zo sparen we nodeloze verplaatsi­ngen uit.”

“We doen aan de overheid ook een oproep om de tram verder door te trekken. Als het niet tot Lier kan, zou een verlenging tot aan de campus van de broeders Alexianen toch al een belangrijk­e vooruitgan­g zijn. Het zou de bewoners van de wijken Kapellevel­d en Schaliehoe­ve een directe toegang geven tot het openbaar vervoer.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium