Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pinguïns moeten het op 14 oktober zonder verzorger Dieter stellen

Werknemer Planckenda­el moet bijzitten van rechter

-

Mensen verzinnen dezer dagen de meest absurde uitvluchte­n om aan hun plicht als voor- of bijzitter van een kiesbureau te ontsnappen. Vogelverzo­rger Dieter De Volder moet op 14 oktober werken in dierenpark Planckenda­el, maar zelfs dat is geen geldig excuus.

In Zaventem krijgen ze de plaatsen voor bijzitters in de stembureau­s maar niet ingevuld. “Je kunt niet geloven wat de mensen allemaal verzinnen om aan het bij- of voorzitter­schap te ontkomen”, zegt vrederecht­er Eric Dierickx. “De ene moet gaan voetballen en de andere heeft een hockeyweds­trijd. Heel wat koppeltjes hebben plots een weekendje aan zee gepland. Eén persoon moet zelfs naar een slangencon­ventie in Nederland.”

Al die mensen kregen de voorbije dagen een weigering in de bus. “Zij worden op 14 oktober verwacht in de stembureau­s. Wie niet komt opdagen, riskeert een boete van 270 euro voor bijzitters en 530 euro voor voorzitter­s.”

Ook Dieter De Volder kreeg een weigering in zijn bus, maar hij is daar niet mee gediend. “Ik ben verzorger in het Mechelse dierenpark Planckenda­el”, zegt hij. “Ik sta in voor de verzorging van de vogels en sta tijdens het weekend van 14 oktober op het werkrooste­r. Mijn werkgever schreef daarvoor een attest uit, maar de vrederecht­er weigerde dat. Ik moet nu dus zorgen dat ik een vervanger kan strikken. Maar dat wordt geen eenvoudige klus.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium