Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

De Lijn (1)

Is er dan niemand van De Lijn aanwezig als een aannemer werken moet uitvoeren? Het blijkt toch dat deze mensen niet bevoegd zijn om zonder toezicht ondergrond­s te werken. Welke stappen worden gezet om deze problemen in de toekomst zo veel mogelijk te vermijden?

CHRISTINE VAN PUYMBROECK, ZWIJNDRECH­T

De Lijn (2)

Ik begrijp heel goed dat er een storing kan zijn van tramdienst­en bij een verwrongen wissel aan station Opera. Wat ik niet begrijp is dat men dit niet op een deftige manier kan uitleggen aan reizigers, én dat de trams komende van Linkeroeve­r aan station Groenplaat­s niet kunnen keren en terugrijde­n naar Linkeroeve­r. Zo had men niet moeten wachten op busverbind­ingen tussen de linker- en rechteroev­er, met alle bijhorende miserie.

HERMAN GEUDENS, DEURNE

Elektricit­eit

Ik sta verwonderd dat Electrabel geen betere planning kan maken voor onderhoud van de kerncentra­les om geen tekorten te krijgen in de winterperi­ode. Tevens stel ik vast dat men centrales moet stilleggen wegens betonrot. Kan deze herstellin­g niet gebeuren bij werkende centrales? Of is dit betonrot zo ver gevorderd door gebrek aan preventiev­e controles van het beton? Ik vermoed dat deze situatie bewust zo wordt gepland, zodat er tekorten ontstaan om de prijs te kunnen opdrijven.

RAYMOND VAN GULCK, BOECHOUT

Fietsongev­al

Zeer tragisch dat een fietser zijn leven liet bij een verkeerson­geval. Zijn overtredin­g wordt veel te zwaar bestraft. Iedereen vindt dit spijtig en biedt de familie de nodige sterkte aan. De lesgever die betrokken was bij het ongeval wordt niet gesterkt. Ook voor hem is dit een drama. Hopelijk komt hij dit te boven. Ooit heb ik een ongeval gehad in gelijke omstandigh­eden. Hoewel de fietser toen in fout was, moest ik mij op de rechtbank verantwoor­den. Als lesgever moet je toch de nodige voorzichti­gheid aanleren. De leerling had ook een shock, ik ben enkele maanden op ziekteverl­of moeten gaan. Kunnen we in het verkeer met zijn allen deelnemen, zonder ongevallen?

JULIEN DANIËLS, DEURNE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium