Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Angèle zet debuutalbu­m in etalage van ‘brol-winkel’ in Brussel

Zangeres opent pop-upshop voor langverwac­hte plaat

-

Wrijf uw ogen niet uit wanneer u straks in Brussel letterlijk voorbij een ‘brol-winkel’ wandelt. Het is de eigen pop-upshop van Angèle (22). Die baat ze een week lang uit om haar langverwac­hte debuutplaa­t Brol te promoten.

Jezelf extra in de etalage zetten? Waarom niet zelf een winkel starten, lijken steeds meer artiesten te denken. Dimitri Vegas & Like Mike deden het vorige maand nog met een drukbezoch­te pop-upwinkel op de Meir in Antwerpen. Daar verkochten ze tickets voor hun shows in het Sportpalei­s. Ook internatio­nale sterren als Kendrick Lamar en One Direction streken al neer in ons land met eigen shops. En nu sluit met Angèle Van Laeken nog een supertalen­t aan in dat rijtje. De dochter van Serge ‘Allez Allez’ Van Laeken lost volgende week haar langverwac­hte debuutplaa­t Brol, en zet dat in de markt met een eigen pand dat ze tijdelijk uitbaat in haar thuisstad Brussel.

In die ‘brol-winkel’ verkoopt ze vanaf 8 oktober een week lang haar album. Maar Angèle zet er ook hebbedinge­n in de rekken, zoals exclusieve attributen die ze gebruikte in de videoclip van nieuwe single La Thune. Geen echte brol, dus. “Neen, ik had simpelweg zin om een typisch Belgisch woord te kiezen als albumtitel”, vertelt Angèle. “Vandaar de naam. Brol is helemaal niet negatief bedoeld, het is gewoon een woord dat me aan het lachen brengt. Het doet me denken aan mijn jeugd en mijn land. Ik breng minder en minder tijd door in België, want ik woon halftijds in Parijs. Zo’n titel herinnert me aan thuis.”

15 miljoen streams

Niet dat Angèle haar ‘brol-shop’ nodig zal hebben om de top van de verkooplij­sten te halen. Met La Loi de Murphy en Je Veux tes

Yeux heeft ze al twee monsterhit­s op zak, bijna een half miljoen Instagram-gebrui- kers volgen haar op de voet en op Spotify klokt Angèle intussen af op meer dan 15 miljoen luisterbeu­rten. En met een gastbijdra­ge van haar rappende broer Roméo Elvis op Brol – in het nummer Tout Oublier – zullen straks ook hiphoplief­hebbers Angèle aanklikken. (dvg)

De pop-upwinkel van Angèle opent de deuren van 8 tot en met 13 oktober, aan het Rogierstat­ion in Brussel. Haar debuut Brol verschijnt op vrijdag 5 oktober.

 ?? FOTO KOEN BAUTERS ?? Angèle op Couleur Café.
FOTO KOEN BAUTERS Angèle op Couleur Café.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium