Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Is de smartphone verbieden tijdens de lessen een goede zaak? Of zijn de scholen nu te streng met deze maatregel?

-

Geen enkele reden

Ik kan me met de beste wil van de wereld geen reden voor de geest halen waarom een scholier tijdens de lessen bereikbaar zou moeten zijn per telefoon. Verbieden die boel, en snel ook!

TOM DE GREEF, ANTWERPEN

Niet te stoppen

De smartphone zal niet te stoppen zijn. Maar tijdens lesuren en vergaderin­gen zou dat verboden moeten worden. Ook in de privésfeer is het niet meer tegen te houden. Temper het alstublief­t waar het kan, bij schoolgaan­de kinderen.

PAUL LAMBREGTS, LOMMEL

Wel in de pauze

Een smartphone verbieden tijdens de lessen vind ik een heel goed idee. Daar staat zelfs mijn dochter van 13 jaar achter. Zij vindt het enorm storend tijdens de les. Tijdens de pauzes zou het gebruik wel mogen, maar zodra het belsignaal klinkt, moet de smartphone uit.

ANNICK BUGGENHOUT, ESSEN

Minste respect

Ik ben het ermee eens, anders letten leerlingen helemaal niet meer op en staat de leerkracht voor niets les te geven. Dat is het minste respect dat ze moeten tonen. Anders gaan ze natuurlijk andere zaken doen, zoals tekenen of fratsen uithalen. Zonder smartphone is er weer plaats voor een menselijke band in plaats van een multimedia­band.

OLIVIER LIPPENS, LIER

Plat geldgewin

Verbieden lijkt mij de meest voor de hand liggende oplossing. Die experts staan niet voor de klas. Ik begrijp best dat men alweer probeert om een excuus te vinden in naam van de economie en het plat geldgewin.

PAUL VANMALDEGE­M, LUXEMBURG

Vroeger zonder

Gsm’s op het werk, in de school en in auto’s zijn gewoonweg storend. Vroeger ging het zonder, dan kan het nu ook gerust zonder. Bovendien: gsm’s zorgen voor een klassenond­erscheid.

GUNTHER BOCKLANDT,

ANTWERPEN

In alle graden verbieden

Men moest dit in alle scholen verbieden, vanaf aankomst op school tot het einde van de lessen. En ook in alle graden, want in de tweede graad zitten nog moeilijker­e leerlingen. En het is onzin dat de smartphone nodig is voor de lessen. Er zijn genoeg tablets voorradig tijdens de lessen.

SIMONNE RYCKAERT, MERKSEM

Verslaving

Geweldig initiatief! Steeds duikt die smartphone zonder reden op. Het is gewoon uit verslaving. We worden er mottig van hoe onze jeugdige vrienden hun leven en vrije tijd verdoen aan contact via internet in plaats van rechtstree­ks contact met vrienden en familie. Proficiat aan deze schooldire­ctie. Nu nog zoiets uitvinden voor thuis.

JOHAN HERMANS, EKEREN

Aandacht

Dat is heel goed dat de leerlingen tijdens de lessen niet worden afgeleid. De jeugd kan blijkbaar niet meer zonder smartphone, maar voor de leraar is het belangrijk dat hij of zij de aandacht van de leerlingen krijgt en niet voor de muren staat les te geven.

MARILOE VAN STEEN, WILRIJK

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ??
FOTO KAREL HEMERIJCKX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium