Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Geen medaille zou teleurstel­ling zijn”

-

Behoort de Belgische ploeg tot de favorieten?

“Samen met Nederland, Australië en Colombia zijn we bij de sterkste blokken. Geen medaille zou een teleurstel­ling zijn. Steff Cras en ik zijn de kopmannen. Het is aan Viktor Verschaeve, Kenny Molly en Brent Van Moer om ervoor te zorgen dat de koers hard gemaakt wordt, zodat iedereen al een beetje vermoeid aan de finale begint. Het is mijn taak om te wachten tot de slotronde. Tegen mijn natuur in zal ik mij moeten bedwingen om niet te vroeg aan te vallen.” Je hebt veertien dagen van de Vuelta in de benen. Geeft dat een voordeel tegenover de rest?

“Ik heb het gevoel dat ik die twee weken goed verteerd heb. Mijn motor is nog een beetje uitgeboord (sic) en ik sta een halve kilogram scherper dan voor de Vuelta. Het zou een voordeel moeten zijn, maar ik ben niet alleen. Ook Padun van Oekraïne en de Australiër­s Hindley en Storer reden daar mee. Die laatste twee zelfs de volle drie weken. Met Eenkhoorn, Sosa en Pojacar zijn hier ook kanshebber­s die geen Vuelta reden.” Jij bent al prof. Is dat niet vervelend voor de echte beloften om tegen zulke profs te koersen?

“Stel dat je als belofte tweede wordt achter iemand die al prof is, dan zou ik dat moeilijk vinden om te aanvaarden. Vorig jaar werd ik slechts vijftiende, dus had ik geen reden om te klagen.”

Omdat je al prof bent, mag je bij een zege de regenboogt­rui niet dragen in koers. Wat ga je daar dan mee doen?

“In slapen, zeker? Een mooie pyjama. Het is enerzijds wel jammer dat je die trui dan nooit kan showen, maar je kan wel voor altijd zeggen dat je wereldkamp­ioen bij de beloften bent geweest. Dat draag je heel je leven mee. Zeker ook omdat het in België al zo lang geleden is (Eddy Merckx in 1964, red.).”

Heeft Lotto Soudal je een mooie premie beloofd bij een wereldtite­l? “Oei. Daar heb ik nog iets van gehoord.

(gespeeld) Godver. Ik wist dat ik iets was vergeten te vragen.” (bvc)

 ?? FOTO BELGA ?? Bjorg Lambrecht.
FOTO BELGA Bjorg Lambrecht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium