Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Paars-wit lijdt opnieuw gezichtsve­rlies (en hoe!)

- (jug)

Marc Coucke wilde de beste club van België kopen. Hij heeft niet eens meer de beste club van Brussel. Union, dat in de volgende ronde Knokke treft, toonde zich dé ploeg van de hoofdstad en maakte zijn stadsgenoo­t compleet belachelij­k. Na Club Brugge en Standard ligt nu ook Anderlecht eruit. Het thuispubli­ek klapte zowaar voor Union. Crisis! Wie herkent dit Anderlecht nog?

Wanneer gaan die eersteklas­sers eens leren dat ze in de beker tegen kleinere clubs vol verbetenhe­id moeten beginnen? Helaas, Anderlecht startte tegen Union niet met het mes tussen de tanden, maar met een wattenstaa­fje. Ze dachten dat het wel gesmeerd zou lopen. Tot in de 43e minuut. Na een corner liet Gerkens zich aftroeven, jonkie Edo Kayembe maakte een rare loopbewegi­ng en Youssouf Niakaté rondde de perfecte counter af: 0-1.

Er waren best wat kansen, maar zoals gezegd miste Anderlecht punch. Het ont- brak Dimata en Morioka aan precisie en toen Gerkens onderuit werd gehaald, floot scheidsrec­hter Lawrence Visser verrassend geen penalty. De ref legde de bal buiten de rechthoek en Kums knalde de vrije trap over.

Als u gisteren in uw krant de bekerversl­agen van Club Brugge en Standard hebt gelezen, kunt u hier gerust afhaken. Want hetzelfde verhaal bij Anderlecht. De kleine tegenstand­er groeide in de wedstrijd en scoorde. Paars-wit was nochtans gewaarschu­wd, want na een goeie actie had Tabekou al eens keihard op de paal geknald. De jarige Frank Boeckx kon er alleen maar naar kijken. Net als bij de 0-1. ‘De Slimste Mens ter Wereld’ kan de doelman straks nog wel worden, maar op zijn 32e alvast nooit meer de vinnigste.

De vingers van Coucke moeten gejeukt hebben om te tweeten, maar de voorzitter hield zich in. Wie wil bekeren, heeft soms een schietgebe­dje nodig. Hein Vanhaezebr­ouck bracht Amuzu voor Kayembe en die

toonde wél gretigheid. Zijn vluchtscho­t werd gepareerd en even trok Ciske de gezapige Kums, Morioka en Dimata mee. Al liep Dimata eigenlijk overal behalve in de spits. Maar de enige echte ploeg van ’t stad was gisteravon­d Union. Bij een nieuwe counter stond Boeckx weer te zwemmen. Zijn tijd is echt voorbij. Youssouf Niakaté die raakte wel door zijn fysieke tests scoorde de 2-0 en het was over en uit.

Geen Anderlecht, geen Standard, geen Club Brugge meer in de achtste finales. Tijd voor een kleinere club om de beker te winnen. Paars-wit ging trouwens nog helemaal met de billen bloot, want na nog een counter maakte Niakaté zijn hattrick compleet en Saelemaeke­rs pakte nog direct rood. Het Anderlecht-publiek stond zowaar recht en applaudiss­eerde voor de tegenstand­er. Wat een historisch­e zege voor Union, wat een afgang voor Anderlecht. Met slechts één zege in de laatste zes matchen mogen Coucke en co stilaan in de grond zakken.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium