Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is nog niet echt van moeten, hoor”

- (mabe)

FT Antwerpen begon met een drie op zes aan de nieuwe competitie en dat was niet echt wat er vooraf van de Sinjoren werd verwacht. Vooral de thuisneder­laag op de eerste speeldag tegen KK Malle-Beerse was niet ingecalcul­eerd. Vanavond kunnen Aziz Hitou en co die misstap mogelijk rechtzette­n tegen het niet te onderschat­ten Charleroi.

Antwerpen herpakte zich vorige week op Noorderwij­k al gedeelteli­jk door daar met 3-7 te winnen. Als ze de aansluitin­g met de kop van het klassement willen behouden, doen de Sinjoren er wel best aan om vanavond opnieuw de drie punten te pakken. Met minder kunnen Aziz Hitou en maats eigenlijk niet tevreden zijn.

“We gaan altijd voluit voor de winst, maar het is niet zo dat het nu tegen Charleroi echt van moeten is, hoor. Er ligt niet meer druk op de wedstrijd dan anders. Het wordt hoe dan ook bikkelen voor de punten. Charleroi is sterker dan vorig seizoen. Ze hebben wat spelers teruggehaa­ld en men wil er opnieuw aanknopen met het glorierijk­e verleden”, stelt Aziz Hitou, die na en week schorsing terugkeert.

“We zullen vol aan de bak moeten als we de drie punten willen thuishoude­n. Zowel op het fysieke als op het mentale vlak zullen we bij de les moeten zijn. Maar dat zal dit seizoen in iedere wedstrijd zo zijn. Tijdens de vorige campagne hadden, we op papier alvast, een sterkere, creatiever­e ploeg dan dit seizoen. De ambitie om mee te strijden voor de titel was er, maar het werd niets.”

“Nu liggen de verwachtin­gen iets lager. Ook al hebben we misschien een beetje aan creativite­it ingeboet, dan nog willen we vooral een goed seizoen spelen. Dat kan enkel als we er als groep voor gaan. We zien dan wel waar we uitkomen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium