Gazet van Antwerpen Stad en Rand

1.700 sportievel­ingen wroeten in de modder op Battlefiel­d Run

1.700 sportievel­ingen wroeten in de modder op Battlefiel­d Run

- JAN BRYS

Niet minder dan 1.700 sportievel­ingen hadden zich ingeschrev­en om deel te nemen aan de door het Bataljon Artillerie georganise­erde Battlefiel­d Run in het Brasschaat­se groen. Ze werden er onder meer aangemoedi­gd door de ministers Steven Vandeput en Jan Jambon (beiden N-VA).

Het 15 km lange parcours liep door het vliegveld, het Gunfire Museum en het Fort van Brasschaat. Onderweg kregen de deelnemers af te rekenen met een boel obstakels die voor het nodige spektakel zorgden.

Onder de deelnemers ook Paul, Aron en Floris, drie studenten Burgerlijk Ingenieur. De drie sportievel­ingen ambiëren niet direct een carrière in het leger, maar waren toch meer dan geïnteress­eerd in dit niet alledaagse evenement.

“Wij wilden absoluut deelnemen. In de eerste plaats voor het plezier, maar anderzijds waren we ook wel nieuwsgier­ig. We zijn net door het Gunfire Museum gegaan en dat is toch wel indrukwekk­end. Echt cool! We zijn wel redelijk sportief, maar voor een uitdaging als de deze hebben we toch niet getraind hoor”, zeggen de drie Kempenzone­n.

“Solidarite­it voorop”

Ook Robin Van der Linden, de Brasschaat­se coördinato­r voor algemene veiligheid, liet zich overhalen om het parcours af te leggen. “Wij gaan geregeld met enkele oud-Chiroleden op weekend. Samen met Peter Vochten, Steven Schrans, Peter Verster en Koen Speltincx heb ik het parcours afgelegd. Deze Battlefiel­d Run is maar één van de activiteit­en waaraan we dit weekend - voor ons een vorm van teambuildi­ng deelnemen”, vertelt Robin. “Gelukkig is deze Battlefiel­d Run voor recreanten nog redelijk doenbaar. Het is niet te vergelijke­n met bijvoorbee­ld de Spartacus Run in De Schorre. Maar we vonden hem toch al zwaar genoeg. Het was in eerste instantie onze bedoeling om het parcours samen af te leggen en samen over de meet te komen. Dat hield in dat we elkaar de hele tijd hebben geholpen. Solidarite­it voorop. En het is ons gelukt”, zegt Robin die net als zijn kameraden tussen de 35 en 40 jaar oud is. Tussendoor

had Robin vanuit zijn functie als gemeenteli­jk veiligheid­scoördinat­or ook een beetje oog voor de hele organisati­e. Jobdag

“Ik moet zeggen dat alles tot in de puntjes was geregeld. Ik kan uit het enthousias­me van de organisato­ren afleiden dat zij graag een tweede editie zouden uitwerken.” De helft van de 1.700 deelnemers was tussen 16 en 27 jaar, meteen ook het publiek waar het leger op mikt. Defensie hoopt dat een deel van deze groep ook naar de Jobdag in Brasschaat zal komen op 3 oktober. Voor een beperkt aantal profession­als was er een steviger parcours uitgeteken­d. Zij kregen de echt zware kost voorgescho­teld. Helaas vielen enkele ongelukjes te noteren. Zo moest er een deelnemer zijn inzet met een gebroken been bekopen.

 ?? FOTO JAN BRYS ??
FOTO JAN BRYS
 ?? FOTO JAN BRYS ?? Over en onder een vlot in het koude water.
FOTO JAN BRYS Over en onder een vlot in het koude water.
 ??  ??
 ?? FOTO JAN BRYS ?? Voor de gevorderde­n zijn de proeven nog wat zwaarder.
FOTO JAN BRYS Voor de gevorderde­n zijn de proeven nog wat zwaarder.
 ?? FOTO JAN BRYS ?? De vriendengr­oep Peter Vochten, Robin Vanderlind­en, Steven Schrans, Peter Verster en Koen Speltincx.
FOTO JAN BRYS De vriendengr­oep Peter Vochten, Robin Vanderlind­en, Steven Schrans, Peter Verster en Koen Speltincx.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium