Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Great Old houdt gelijke tred met G5

(maar stiekem niet tevreden met een punt)

- GERT GYSEN

Laszlo Bölöni ziet Antwerp opnieuw een punt pakken tegen een concurrent voor de top zes

Een punt tegen Club Brugge, een punt tegen Anderlecht en een punt tegen AA Gent. Antwerp houdt voorlopig gelijke tred met de ploegen van de G5. “Het was een spektakel voor de fans. Maar omdat we thuis speelden, kan ik niet tevreden zijn met een punt”, aldus Bölöni.

Het gebeurt niet vaak, maar we zouden hier toch even de loftrompet willen blazen voor een linksachte­r. Simen Juklerod speelde in Noorwegen nog als flankaanva­ller en Dylan Bronn en Stallone Limbombe van AA Gent hebben dat aan den lijve mogen ondervinde­n. Bij het eerste doelpunt van Antwerp pakte Juklerod uit met een knappe schaar voor hij Bronn passeerde en de bal knap op het hoofd van Mbokani legde (1-1). In de tweede helft dribbelde hij Limbombe door de benen om vervolgens Haroun met een assist te bedienen (2-2). Het was al het derde doelpunt voor Haroun dit seizoen. Daarmee is hij na William Owusu de verrassend­e nummer twee in het lijstje van Antwerpse topschutte­rs. Toen Laszlo Bölöni na de wedstrijd de vraag kreeg wat hij vond van de prestaties van Mbokani en Refaelov, antwoordde hij dat hij “vooral blij was met wat Sim (Juklerod, red.) liet zien”.

Ook Dieumerci Mbokani verdient wat extra aandacht. Toch een straffe kerel, hoor. De spits stond na de bekermatch tegen KV Mechelen voor de tweede keer op een rij in de basis. En voor de tweede keer op een rij maakte hij een kopbaldoel­punt. Meer zelfs, het was op dat moment zelfs nog maar de tweede doelpoging van de Congolese spits in het Antwerp-shirt. Twee keer raak dus. Honderd procent efficiënti­e op dat moment. Al is zijn spel nog niet perfect. Het

was al beter dan in de eerste helft tegen KV Mechelen, maar Mbokani is nog te vaak afwezig in de wedstrijd. Al moet Jonathan Bolingi zich niet te veel illusies meer maken. “Bolingi deed heel wat defensief werk, en met Mbokani wordt dat minder, dat klopt. Maar ik zie Mbokani toch liever aanvallen”, zegt trainer Laszlo Bölöni daarover. “Hij speelde een goede wedstrijd, verrichtte veel fysiek werk en heeft de ploeg op het juiste moment moraal gegeven na die eerste achterstan­d.”

En dan heb je nog Sinan Bolat. Bij het tweede tegendoelp­unt konden we een zeldzaam foutje noteren toen hij niet bij de corner kwam, maar in de tweede helft hield hij wel twee keer Taiwo Awoniyi van een doelpunt. Al zal hij balen van de tegendoelp­unten. Antwerp slikte slechts drie goals in de eerste zeven wedstrijde­n van het seizoen. Nu moest de doelman op acht dagen tijd zeven keer de bal uit zijn netten vissen. Een aandachtsp­unt voor de komende weken. “Deze match bewijst dat het niveau van het Belgische voetbal best gezien mag worden”, zegt Bölöni. “Het publiek zag een spektakel van zeer hoog niveau. Maar omdat we thuis speelden, kan ik niet tevreden zijn met een punt. Al moet ik mijn spelers felicitere­n dat ze twee keer konden terugkomen van een achterstan­d.”

Eerst was Sigurd Rosted Jelle Van Damme te snel af op een voorzet van Stallone Limbombe (0-1). En na een misverstan­d tussen Bolat en Van Damme kreeg Vadis Odjidja de bal net buiten de zestien en hij scoorde met een knappe volley de 1-2. “Twee keer na een corner, nochtans waren de afspraken duidelijk”, zegt Bölöni. Twee keer op achterstan­d, vorig seizoen zou dat door het gebrek aan voetballen­d vermogen een probleem zijn om nog punten te pakken, maar nu knokte de Great Old twee keer terug. Antwerp speelde misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen, maar gaf ook nog nooit eerder dit seizoen zo veel ruimte weg. “We speelden dan ook tegen een technisch sterke ploeg die een hoog ritme aankan”, zegt Bölöni. “Maar we kwamen twee keer op achterstan­d en daardoor moesten we op zoek naar een doelpunt. Wellicht gaven we op die manier wat ruimte weg, maar dat moet ik nog eens terugzien op de beelden.”

 ?? FOTO GMAX ??
FOTO GMAX
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium