Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Morgen hinder verwacht door actiedag

Vakbonden protestere­n tegen pensioenpl­annen

- (krs)

De drie grote vakbonden voeren morgen actie tegen de pensioenpl­annen van de regering-Michel. In alle gewesten zijn actiemomen­ten voorzien, in bedrijven zijn sensibilis­eringsacti­es mogelijk. In Brussel is een grote manifestat­ie gepland vanaf 10u op het Albertinap­lein. Ook in Antwerpen voorspelt De Lijn hinder op het net.

Wie morgen van plan is bus, tram of metro te nemen, raadpleegt maar beter eerst de gebruikeli­jke communicat­iekanalen en de websites van De Lijn en de MIVB. De kans is reëel dat de dienstverl­ening verstoord zal zijn. De drie grote vakbonden voeren namelijk actie tegen de pensioenpl­annen van de regering-Michel. In alle gewesten zijn actiemomen­ten voorzien, in bedrijven zijn sensibilis­eringsacti­es mogelijk. In Brussel wordt vanaf 10u een menselijke ketting gepland rond het parlement. Een vakbondsde­legatie wordt ontvangen door premier Charles Michel (MR) en Kamervoorz­itter Siegfried Bracke (N-VA). Ook in Antwerpen, Leuven, Hasselt, Gent en Kortrijk zijn manifestat­ies gepland in de voormiddag.

Stadnet De Lijn

“Het is altijd afwachten tot de dag zelf voor de precieze omvang van de hinder, maar klassiek gezien kunnen we de meeste hinder verwachten op de stadsnette­n van Antwerpen en Gent, en mogelijk in Vlaams-Brabant”, zegt Tom Van de Vreken, woordvoerd­er van De Lijn. Spoorwegma­atschappij NMBS verwacht niet meteen hinder: “Als die er zou zijn, dan waarschijn­lijk beperkt”, klinkt het.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium