Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niet opgelucht, wel heel blij”

Yannick Ferrera wint voor het eerst met Waasland-Beveren

-

Eindelijk. Na negen speeldagen heeft WaaslandBe­veren voor het eerst gewonnen. De zege in het degradatie­duel tegen Moeskroen zorgt voor wat zuurstof voor Ferrera en co. “Maar we moeten niet denken dat we nu plots alles zullen winnen.”

En of er een serieuze reactie werd verwacht na het bekerdebac­le tegen Mandel United. Die kwam er ook, al hadden de Waaslander­s aanvankeli­jk het geluk wat aan hun zijde: Roef stopte een strafschop, even later trof Dusenne nog de lat. Reden genoeg om wakker te schieten en na de eerste goal van Vellios, een binnenschu­iver van Schryvers en een wereldgoal van Ampomah konden Waasland-Beveren en coach Yannick Ferrera eindelijk hun eerste driepunter vieren.

“Normaal gezien juich ik nooit als er een doelpunt valt. Maar die goal van Ampomah was echt ongeloofli­jk”, grijnsde Ferrera. “Dat is een doelpunt dat via YouTube de hele wereld zal rondgaan, daar ben ik van overtuigd.”

Niet gaan zweven

Toch wilde Ferrera zaterdagav­ond het woord opluchting niet in de mond nemen. “Opgelucht ben ik niet, neen. Wel heel blij voor onze jonge spelersgro­ep. Vanaf dag één is de verstandho­uding tussen ons erg goed en dat zal ook zo blijven tot het einde. Ze staan allemaal achter mij. Bovendien vind ik dat onze balans niet zo slecht oogt als iedereen denkt”, zei Ferrera. “Het verschil tussen puntenwins­t en puntenverl­ies hangt vaak af van details. We hadden even goed al dertien punten kunnen hebben (nu zijn het er acht, red.).”

Volgende week zakt Oostende af naar de Freethiel en daar wil Ferrera de lijn doorgetrok­ken zien. “Deze overwinnin­g heeft ons weer wat zuurstof gegeven. We gaan nu twee dagen genieten om dan de focus volop op die wedstrijd te leggen. We weten dat we nog steken zullen laat vallen en we moeten dus niet denken dat we alles nu zullen winnen, maar dit is nog een jonge groep die een groeiproce­s doormaakt.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Ampomah (midden) scoorde een wereldgoal, “Normaal juich ik niet bij een doelpunt, maar dit was een ongeloofli­jk doelpunt”, glundert trainer Ferrera.
FOTO PHOTO NEWS Ampomah (midden) scoorde een wereldgoal, “Normaal juich ik niet bij een doelpunt, maar dit was een ongeloofli­jk doelpunt”, glundert trainer Ferrera.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium