Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Goed statement van de groep”

-

“We maakten in het openingskw­artier helemaal niets klaar”, geeft kapitein Tom Van Hyfte toe. “Achterin leed iedereen, ikzelf op kop, minstens een keer levensgeva­arlijk balverlies. We mochten blij zijn dat het ‘maar’ 1-0 stond. Westerlo was beter in balbezit en wij vonden daar niet meteen een antwoord op.”

Bij de eerste kans van Beerschot Wilrijk was het wel meteen raak. “Die goal van Noubissi bracht ons terug in de wedstrijd. Het is enorm handig als je zo’n spits in je ploeg hebt, ja. Die jongen kan uit het niets een goal maken en dat geeft de hele ploeg vertrouwen. Als hij zich nog een beetje beter aan onze manier van voetballen kan aanpassen, gaat hij er nog veel meer maken. Daar ben ik van overtuigd. Maar goed, als hij dit gemiddelde kan aanhouden, is het ook al goed voor ons. Na zijn doelpunt hebben we het initiatief overgenome­n en als we het na de 1-2 nog wat beter hadden uitgespeel­d, hadden we hier met een ruimer verschil kunnen winnen.”

De kapitein beseft dat dit een belangrijk­e overwinnin­g was in de strijd om de eerste periodetit­el, maar ook om de rust in de kleedkamer te bewaren. “Ik heb het al vaker gezegd: de ploeg die als eerste een reeks van goede resultaten kan neerzetten, zal er dicht bij zijn. Maar wij zijn nu vooral blij met de reactie van de groep. Er is de voorbije week veel gezegd en geschreven. De overwinnin­gen op Cercle en hier in Westerlo waren een goed statement.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium