Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Trust the process

- KOEN FRANS

Exact een week geleden stond hier ‘5 voor 12’ in de titel. We zijn nu twee wedstrijde­n en evenveel verdiende overwinnin­gen verder. Beerschot Wilrijk heeft (de Bploeg van) een eersteklas­ser én de leider in 1B geklopt. Stijn Vreven & co hebben de rug gerecht na een moeilijke week. Een week waarin ook wij schreven dat het allemaal nergens naar leek en de ploeg nog altijd zoekende was. Wat moesten we anders schrijven? De wedstrijd tegen Lommel was een dieptepunt, met elf individuen op het veld. We schreven nadien ook dat de komende weken zou moeten blijken of die pijnlijke thuisneder­laag een accident de parcours, dan wel een teken aan de wand was.

Net als Vreven zijn wij niet te hautain om onszelf in vraag te stellen. Net als Vreven begrijpen wij hoe relatief een uitslag is. Net als Vreven zagen wij tegen Cercle en Westerlo opnieuw vaste patronen, een basis om op verder te bouwen. Na enkele goede resultaten mag je niet te snel de loftrompet bovenhalen, maar de ploeg toonde de voorbije week weerbaarhe­id én legde weliswaar kortstondi­g opnieuw mooi voetbal op de mat. Maes, Van Hyfte, Messoudi: de ervaren mannen speelden de 12voorspro­ng in ’t Kuipje heel volwassen uit. Rode kaart tegen Cercle? Zelfs met tien man maakte Beerschot Wilrijk toch nog de winning goal. Alsof er nooit een crisis om de hoek heeft geloerd. De technische staf beseft maar al te goed dat het voornameli­jk een mentale kwestie is om moeilijke wedstrijde­n over de streep te trekken. En om toch nog het wekelijks terugkeren­d cliché in deze rubriek aan te brengen: in 1B zíjn er geen gemakkelij­ke wedstrijde­n.

Aan deze ploeg wordt nog gebouwd. Na Lommel leek ze als los zand aan elkaar te hangen, maar uitgereken­d in de ‘crisisweek’ viel de samenhorig­heid binnen de groep op. “Trust the process.” Het is de clubleuze van de NBAploeg Philadelph­ia 76’ers. Het zou ook die van Beerschot Wilrijk kunnen zijn.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium