Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zo kan je geen matchen blijven winnen”

- (sks)

Westerlo heeft zaterdag les gegeven: ‘Hoe schiet ik mezelf in de voet?’ Een cursus in twee delen. De Kemphanen vergaten zichzelf na een sterke eerste helft te belonen en gaven opnieuw te makkelijk doelpunten weg. Vooral dat laatste baart Bob Peeters zorgen. “Als je zo gemakkelij­k doelpunten slikt, dan kan je geen wedstrijde­n blijven winnen. We zijn de voorbije weken al een paar keer goed weggekomen, maar vandaag schieten we onszelf in de voet. We tonen te weinig grinta om verdedigen­d die nul te houden.”

Eind vorig seizoen slikte Westerlo amper twee doelpunten in dertien wedstrijde­n. Elf keer mocht Koen Van Langendonc­k met een clean sheet achter zijn naam naar huis. Wat een verschil met dit seizoen... De tegendoelp­unten vallen als rijpe appels uit de lucht. Vijftien stuks in negen wedstrijde­n, de bekerblama­ge tegen Duffel inclusief. Beerschot Wilrijk had zaterdag maar drie kansen nodig om twee keer te scoren. “De spelers waren nochtans gewaarschu­wd voor die stilstaand­e fases”, aldus Peeters. “Iedereen weet dat Van den Bergh gevaarlijk is op zo’n fases en dat je scherp op hem moet verdedigen. Toch kan hij vrij koppen. Of dit in de hoofden kruipt? Uiteraard. Zo is die eerste kans bijna altijd een doelpunt. Na de 1-1 zag je dat er jongens begonnen te twijfelen. We proberen er aan te werken, maar elke week gaat er wel iemand anders in de fout. In de eerste helft hebben we Beerschot nochtans in alle facetten van het voetbal overklast. We brachten modern voetbal met veel beweging en druk naar voren. Er stond maar één ploeg op het veld, maar je weet ook dat je zoiets geen negentig minuten kan volhouden. Dan moet je gewoon twee of drie keer scoren. Nu zijn we vergeten onszelf te belonen.”

En zo blijf Westerlo achter met nul op zes. Niet prettig met twee uitwedstri­jden in het vooruitzic­ht.“Vorige week op KV Mechelen kon ik nog leven met het verlies omdat we zelf te weinig hadden gebracht. Maar vandaag krijgt het beste paard de haver niet.”