Gazet van Antwerpen Stad en Rand

6 punten los na 7 matchen

- (dvd)

Dries Mertens gaat allicht niet akkoord met de stelling dat Juventus nu al een optie op de titel heeft genomen, maar De Oude Dame klopte Napoli – goed voor 21 op 21 – en zette zijn enige concurrent wel al op zes punten. De Rode Duivel maakte nog de openingsgo­al – een intikker – maar zag vervolgens Ronaldo toeslaan. Scoren deed de Portugees niet, drie goals aanbrengen wel. Mandzukic profiteerd­e van zijn prima voorzet met links en schot tegen de paal, ook Bonucci scoorde op aangeven van CR7. “Dit was zijn beste optreden tot dusver”, zei trainer Massimilia­no Allegri. “Cristiano heeft zich uitstekend geïntegree­rd en geniet hier van het voetbal.”

Juventus werd al zeven keer op een rij – dat was al een record – en heeft de ploeg om daar een achtste bij te doen. Achterin is ouwe getrouwe Bonucci terug en doet nieuwkomer Cancelo het aardig als rechtsback. Op het middenveld integreert Can – gratis overgekome­n van Liverpool – zich prima en voorin doet Ronaldo gewoon zijn ding.

De enige concurrent noemden we Napoli al. Inter? Lazio? AS Roma? Neen, die komen tekort. Om van AC Milan maar te zwijgen. De komst van Higuain ten spijt begon het alweer ondermaats. Tegelijk blijft het voor Juve vooral de uitdaging om 22 jaar na de vorige keer opnieuw de Champions League te winnen. Dat wordt al ietsje moeilijker.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium