Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben onze foutjes cash betaald”

Pallieters moeten ook in derde thuismatch vrede nemen met gelijkspel

-

Het wil maar niet lukken voor Lierse Kempenzone­n op het eigen Lisp. De Pallieters bleven zaterdag op een 2-2-gelijkspel steken tegen Dender. Zo blijft het nog altijd wachten op een eerste thuisoverw­inning.

De derde puntendeli­ng in evenveel thuismatch­en smaakte erg zuur in Lier. Was twee weken eerder bij de komst van FC Luik een veelvoud aan gemiste kansen de grote boosdoener, dan speelde Lierse Kempenzone­n zaterdag gewoon een erg matige wedstrijd. Een afknapper één week na de stuntzege in Virton, al waren de omstandigh­eden deze keer helemaal anders. Met Dender kregen de Pallieters opnieuw een tegenstand­er voorgescho­teld die een muur optrok en stevige prikken uitdeelde op de counter.

“Het zal een heel seizoen lang ons lot zijn”, zuchtte Simon Vermeiren. “De tegenstand­er komt hier telkens goed georganise­erd en met het mes tussen de tanden voetballen. Het is aan ons om oplossinge­n te vinden. En vooral om eigen foutjes te vermijden, want die hebben ons tegen Dender twee punten gekost.”

Lierse Kempenzone­n liep zaterdag een snelle achterstan­d op, maar die werd door Simon Vermeiren net voor de pauze ongedaan gemaakt. Zo sloten de Pallieters een bleke eerste helft alsnog in evenwicht af.

“Ja, die gelijkmake­r kwam wat uit de lucht vallen”, besefte de aanvaller. “Ik had nog een kopkans gekregen, maar dat was het zo’n beetje. We speelden een magere eerste 45 minuten, maar ik vond ons na rust wel veel beter uit de kleedkamer komen. Dan valt de 2-1 en denk je het belangrijk­ste werk gedaan te hebben. En toch geven we die bonus nog uit handen. Echt wel sneu en iets om lessen uit te trekken.”

Rustig blijven

Het was alweer na een stilstaand­e fase dat de Lierenaars de zege uit de handen voelden glippen. Het wordt stilaan een pijnpunt.

“Mja, je kan het geen toeval blijven noemen. Al denk ik dat het toch hoofdzakel­ijk te maken heeft met negentig minuten geconcentr­eerd te blijven en het kopje erbij te houden. Het zijn die kleine slippertje­s die er nog uit moeten bij ons. Willen we onze ambities waarmaken, dan moeten al die akkefietje­s er snel uit.”

Lierse Kempenzone­n moet nu vrede nemen met 9 op 15 op het rapport. Goed voor een gedeelde vierde plaats. “Ach, vorige week kon het allemaal niet op na die winst in Virton, nu dreigt alles opnieuw negatief te ogen”, haalt Vermeiren de schouders op. “Ik denk dat we gewoon rustig moeten blijven. We hebben intussen vijf matchen gespeeld en nog niet verloren. Dat is zeker niet verkeerd gezien ons programma. En geloof me, ook die eerste thuisoverw­inning zal wel snel volgen. Dat zijn we onze supporters trouwens verplicht.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium