Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voetballen­d was het gewoonweg slecht”

Dimitri Nesen slikt met City Pirates nieuwe nederlaag en moet naar onder kijken

- STIJN DRUANT

City Pirates blijft beroerde weken beleven. De Merksemnar­en konden ook thuis tegen Temse geen vuist maken, wisten nog niet te winnen en blijven zo in de kelder van het klassement kamperen. De ommekeer moet niet lang meer op zich laten wachten.

Veel volk in Merksem, jeugdspele­rs vooral. Dat had alles te maken met de jaarlijkse Piratendag die City Pirates zaterdag naar gewoonte hield. Maar al die animo en decibels kregen geen verlengstu­k op het veld, waar het sterke Temse dit City Pirates wel erg volwassen opving. En de Oost-Vlamingen deden wat de Merksemnar­en maar niet kunnen dit seizoen: efficiënt zijn en dus vlotjes scoren. 0-2 aan de rust, en net nadien de 0-3 tegen de netten. City Pirates hing toen helemaal in de touwen. Al moet het gezegd dat de troepen van coach Van Heurck geen gebrek aan goede wil te verwijten viel. Pech, dat zeker ook, maar vooral: een latent gebrek aan vertrouwen. En dan wordt scoren, en dus winnen, wel een erg lastige taak. Dimitri Nesen nette nog wel de 1-3, maar de eerredder kon de zure smaak lang niet doen verdwijnen. “Voetballen­d was het echt slecht”, vindt de aanvaller. “Om de haverklap sloegen we stappen en spelers over. Altijd trapten we de moeilijke bal en slaagden we er niet in eenvoudig te spelen. Temse domineerde ons ook voor rust, en nadien hebben ze ons simpelweg opgevangen. Echt slecht was het, een drama zelfs. Verdedigen­d waren we wel allemaal erg actief, en roepen hebben we ook voldoende gedaan. Maar aanvallend kwam er niets van. Geen idee hoe dat komt. Bovendien deden we maar wat en liepen we maar wat door elkaar”, meent Nesen, die de naakte cijfers zag staan: 2 op 15 en de kelder nog meer in zicht. “Het is niet goed. Enkele spelers moeten opstaan en als groep moeten we opnieuw samenzitte­n, want zo kan het natuurlijk niet verder. De frustratie­s onderling zijn nu ook groot, maar daar heeft die dip natuurlijk veel mee te maken. Maar goed, vorig seizoen zijn we ook zo gestart (met twee op

twaalf, red.), dus laat ons hopen dat het tij nog zal keren: slecht beginnen en goed eindigen (vorig seizoen als vierde, red.)”, aldus de dribbelkon­t, die niet op de coach wenst te schieten. “Nee, iedereen staat achter de trainer”, verzekert Nesen. “Dit is niet zijn schuld, hé. Integendee­l, de trainer geeft ons net veel vrijheid en hij motiveert ons. Hij doet niets verkeerd, dus aan hem ligt het niet. Het zijn de spelers op het veld die het moeten doen, en op dit moment zijn er velen die dat niét doen. Uiteraard kijk ik ook naar mezelf, zoals ik naar de hele groep kijk. Iederéén moet nu opstaan”, windt Nesen er geen doekjes om. Vraag blijft zoals elke week: is dit City Pirates wel voldoende versterkt tijdens de zomer? Want echt veel valabele wisselmoge­lijkheden heeft coach Yves Van Heurck niet als hij het geweer van schouder moet veranderen. De ingevallen Moussaoui bijvoorbee­ld kon het verloop ook niet meer doen kantelen, net als Felix. Van Hove bleef zelfs de hele match op de bank. Als je dat vergelijkt met wat Temse kon brengen…. “Temse had voorin heel wat kwaliteite­n, en wij op dit moment niet. Pech was er ook, maar geluk dwing je ook af. Ach, eerst moet het voetballen­d weer beter. Als we ons daar op focussen, op eenvoudig voetballen én hard werken, dan kan het goed komen. Anders zal het helemaal niet beteren.”

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Joy Van Den Bogerd troeft hier Seppe Kil van Temse af.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Joy Van Den Bogerd troeft hier Seppe Kil van Temse af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium