Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Moeten meer kansen creëren”

Berchem Sport incasseert onnodige nederlaag

- HUGO FRET

Berchem trok op de vijfde speeldag voor de vierde keer op verplaatsi­ng. Geel-zwart deed dat met vertrouwen en toonde voetballen­de kwaliteite­n, maar het aantal gecreëerde kansen stond daar niet mee in verhouding.

Hades begon het sterkst aan de wedstrijd, maar Berchem kon al vrij snel het evenwicht herstellen. Geel-zwart dwong het meest balbezit af, maar de thuisploeg was gevaarlijk­er. Op tegenaanva­l kwamen de Limburgers ook op voorsprong. “Zelf scoren blijft zo moeilijk”, moet coach Kevin Van Haesendonc­k vaststelle­n. “Ik kan mijn spelers niets verwijten. Iedereen speelt met de juiste mentalitei­t, er wordt voor mekaar gewerkt en iedereen is bereid om tot de laatste minuut meters te maken. Enkel bij die laatste voorzet is het te vaak net niet. De eerste helft verliep nog vrij evenwichti­g, maar de na rust domineerde­n wij de partij. Het was enkel uitkijken voor eventueel gevaarlijk­e counters van de thuisploeg. Je weet dat je risico’s neemt door zo aanvallend te spelen.”

“Jammer voor mijn spelers die ze zich zo zelf vergeten te belonen. Kwalitatie­f waren we de betere van Hades, maar we kopen er niets voor. We zoeken te vaak naar voetballen­de oplossinge­n. Voor doel missen we de nodige scherpte om aanvallen af te maken. Misschien was het ook dat tikje geluk dat je nodig hebt om te scoren dat ontbrak, maar anderzijds moet je dat geluk ook zelf afdwingen. We beschikken over een jonge groep die het soms misschien te mooi wil doen, maar te weinig efficiënt. Ik ben als trainer tevreden over het spel dat we brengen, maar uiteraard ook ontgoochel­d over het resultaat. We hadden hier op het veld van Hades, dat toch één van de sterkste ploegen uit de reeks is, minstens één puntje verdiend. Volgende week gaan we op eigen veld met hetzelfde spel voluit voor een betere uitslag”, besluit de coach hoopvol.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Geenens (Berchem) heeft alle moeite om Bennassar af te stoppen.
FOTO RAYMOND LEMMENS Geenens (Berchem) heeft alle moeite om Bennassar af te stoppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium