Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zullen zorgeloos seizoen draaien”

Wouter Goris relativeer­t eerste uitnederla­ag

- KURT GULDENTOPS

Ternesse is zijn maximum buitenshui­s kwijt nadat het zaterdagav­ond op een logische 2-0 nederlaag liep bij LyraLierse. De bezoekers kwamen nauwelijks aan doelkansen en slikten een tegengoal in iedere helft.

Met uitoverwin­ningen in Bornem en Wellen op zijn rapport streek Ternesse zaterdag boordevol vertrouwen neer op Doelvelden, de thuishaven van Lyra-Lierse. Maar zijn voortreffe­lijke reeks buitenshui­s een verlengstu­k geven, lukte er niet. Ternesse werd iets voor het halfuur op achterstan­d gezet na een fraaie vrijschop van thuisspele­r Jacobs en het gaf in het vervolg van de match zelden of nooit de indruk die opdoffer uit te kunnen wissen. “En toch heb ik het gevoel dat er iets te rapen viel”, zucht doelman Wouter Goris. “Toegegeven, we kwamen zelf amper tot kansen, maar we werden ook niet weggespeel­d. We wisten dat we niet op achterstan­d mochten geraken, want dan wordt het moeilijk. We hebben geen ploeg om zelf het spel te maken en dat is ook tot uiting gekomen. Na rust bleven we vrij goed in de organisati­e, maar toen we op het einde nog meer risico’s gingen nemen, viel de dodelijke 2-0. Jammer, maar er is zeker geen man overboord.”

Degelijke start

Met 7 op 15 heeft Ternesse zijn start geenszins gemist. Dat is ook het oordeel van Wouter Goris. “Onze rekening klopt nog. Daar verandert de nederlaag van zaterdag niks aan. We hebben een degelijke start genomen om een zorgeloos seizoen te draaien in deze reeks. Dat is onze intentie en ik ben er vast van overtuigd dat we zullen slagen.”

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Achnak in duel met Flebus van Lyra-Lierse.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Achnak in duel met Flebus van Lyra-Lierse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium