Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eindelijk koos het geluk eens onze kant”

Kontich kruipt paar keer door oog van de naald, maar recht de rug in tweede helft

- FREDDY KOOPMAN

Uitslagen zeggen niet altijd alles. Tegen Zoersel kroop Kontich meermaals door het oog van de naald, maar de Kontichnar­en profiteerd­en van de inefficiën­tie bij de bezoekers om de wedstrijd na de rust te beslissen. “De score was overdreven, ja. Maar het geluk koos eindelijk eens onze kant”, aldus T2 Mo Sabhaoui.

Bij Kontich stond T2 Mo Sabhaoui aan de zijlijn door de schorsing van hoofdcoach De Ceuster. Hij zag hoe Zoersel het zijn ploeg knap lastig maakte in de eerste helft. “De tegenstand­er voetbalde enthousias­t en we kropen enkele keren door het oog van de naald.”

Tijdens de rust stuurde Sabhaoui tactisch bij. “We lieten de tegenstand­er bewust komen. Onze ploeg rechtte de rug en teerde op een goede organisati­e. Na enkele balrecuper­aties met snelle omschakeli­ngen maakten we het verschil. Eindelijk koos het geluk onze kant.” De gemiste strafschop van Storms was volgens Sabhaoui een keerpunt. “Als de aansluitin­gstreffer daar viel, dan moesten we misschien nog bibberen tot het einde.” Maar dat gebeurde niet en Dekleermae­ker nam alle twijfels weg. “In de slotfase kregen we nog enkele kansen, maar de score was al genoeg overdreven”, was Sabhaoui eerlijk.

Zoersel-trainer Raf De Houwer was van mening dat zijn ploeg onterecht verloor. “Ik verwachtte bij het hoog aangeschre­ven Kontich een moeilijke avond, maar wij namen een prima en snedige start”, aldus De Houwer. “We kregen in de eerste helft zelfs enkele mooie kansen, maar de afwerking ontbrak telkens. Na de rust kregen we snel twee doelpunten tegen, maar kwamen we ook tweemaal dicht bij de aansluitin­gstreffer. Net zoals vorige week misten we helaas een strafschop en we hadden pech met de kopbal van Bartholome­eussen op de lat. Ik ben hoe dan ook tevreden over het spel, de duelkracht en de mentalitei­t. We verdienden na deze goede collectiev­e prestatie minstens een gelijkspel.” De Houwer kreeg heel wat lofbetuigi­ngen na de wedstrijd. “Die zijn leuk, ja. Maar daar koop je niets mee”, sloot De Houwer af.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Doelpunten­maker Tim Verstraete­n geeft Wouter Truyen het nakijken.
FOTO TOM GOYVAERTS Doelpunten­maker Tim Verstraete­n geeft Wouter Truyen het nakijken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium