Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen graag meedoen voor de eindrondet­ickets”

Mortsel OG van coach Nico Herpoel wint vlot met 3-0 van FC Merksem

- FREDDY KOOPMAN

Mortsel OG blijft het prima doen. Het won gisteren vlot met 3-0 van FC Merksem en prijkt zo op een mooie gedeelde vierde plaats in het klassement. “We willen meedoen voor de eindrondet­ickets”, glunderde coach Nico Herpoel.

Aangezien de B-ploeg van Mortsel zaterdagav­ond al moest spelen in Boechout, speelde de A-ploeg pas gisteren thuis in plaats van op de gebruikeli­jke zaterdagav­ond. Veel windeieren legde het de ploeg van coach Nico Herpoel duidelijk niet.

“Het was mijn keuze om nooit op hetzelfde moment als de B-ploeg te spelen”, zegt Herpoel. “We hebben een hele brede kern en dan is het voor de spelers geen straf om zich te moeten bewijzen met de B-ploeg. Dat blijft de enige weg om in de A-ploeg te geraken. Zaterdagav­ond ging ik naar onze B-ploeg kijken. Afhankelij­k van de inzet en prestatie koos ik de bankzitter­s voor de A-ploeg.”

Herpoel vond de ruime zege gisteren tegen Merksem meer dan verdiend.

“We begonnen prima aan de match. Een verre vrije trap in het pak werd door niemand aangeraakt. Meteen stonden we 1-0 voor. Na een goed openingskw­artier deemsterde­n we nadien wat weg. Vooral omdat het centraal niet goed liep. Gelukkig stond onze organisati­e wel helemaal op punt. Het was dan ook volledig de verdienste van onze verdedigin­g en doelman dat we voor de eerste keer dit seizoen de nul konden houden. Merksem, dat nochtans vlot de weg naar doel vindt, kreeg zelfs geen enkele kans. Na de rust verdubbeld­e mijn broer dan met een wereldgoal de voorsprong. In de slotfase kregen we dan ook nog een strafschop. Ook al speelde de ploeg niet zijn beste match, we bewezen dat we kwaliteite­n hebben. Deze zege was belangrijk, want in deze evenwichti­ge reeks is het verschil tussen de vierde en de dertiende amper drie punten. We hebben ambitie en willen meedingen naar een eindrondet­icket.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Tim Herpoel (links), die twee keer zou scoren voor Mortsel, in een stevig duel met Fouad Zounaki van FC Merksem.
FOTO GOYVAERTS Tim Herpoel (links), die twee keer zou scoren voor Mortsel, in een stevig duel met Fouad Zounaki van FC Merksem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium