Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn op onze waarde geklopt”

Team Saucony, met Nick Van Peborgh in de rangen, wordt voor vierde jaar op rij tweede in Ekiden

- (basp)

Opnieuw geen succes voor Team Saucony op de ekiden in Brussel. Voor het vierde jaar op rij werd de ploeg van Nick van Peborgh tweede in de aflossings­marathon.

“Ik verwacht opnieuw een hele spannende strijd met het team ORT Willsports van Isaac Kimeli en co.”, zei Van Peborgh vooraf in deze krant.

Die voorspelli­ng klopte als een bus. Beide teams liepen zowat heel de wedstrijd in elkaars buurt. Van Peborgh nam de vierde aflossings­beurt van 10 kilometer voor zijn rekening. Daarop klokte hij de tweede splittijd (29’38) van alle lopers. Pas in de laatste beurt kon ORT Willsports, met als slotloper Belgisch kampioen cross Isaac Kimeli, afstand nemen van Saucony. Willsports won in 2u07’52. Saucony (2u08’08) moest opnieuw vrede nemen met de tweede plaats. “Jammer. Het was spannend”, zegt Van Peborgh. “Ik heb er wel even in geloofd, maar slotloper Kimeli was te sterk. Met de ploeg hebben we een goeie poging gedaan, maar op een aantal punten laten we net te veel liggen. Onze eerste vijf kilometer is bijvoorbee­ld te traag. We zijn op onze waarde geklopt, het was een verdiende overwinnin­g voor ORT. Met twee hele sterke beurten van Robin Hendrix en Simon Debognies hebben ze het verschil gemaakt.”

De 34-jarige Ekeraar liep zelf een behoorlijk­e 10km. “Ik moest goed indelen omdat ik wat punch miste. Dat maakte dat ik een heel egale koers liep en pas in de laatste drie kilometer de benen begon te voelen. Ik kon de loper voor me in het vizier houden en zag dat het verschil niet groeide. Ik heb goed gedoseerd, het was een leuke strijd. Met ons team hebben we een constante prestatie neergezet. Het was een toffe en mooie race.” Bij de clubteams liepen enkele Antwerpse zestallen zich in de kijker. Het team van AVKA (Andy Groffen, Jelle Vermeulen, Egwin Van Minnebrugg­en, Jeff De Bondt, Geert Groffen, Andy Vermeulen) liep naar een mooie 23ste plaats in totaal in 2u40’53. In de ranking voor atletiekcl­ubs strandde AVKA op de zestiende plaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium