Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is een zwarte avond voor het futsal”

FT Antwerpen van manager Staf Verbeeck ziet match stilgelegd na rellen met supporters

- MARCEL BERNAERTS

FT Antwerpen leek vrijdagavo­nd tegen FT Charleroi op weg naar een makkelijke zege, tot zeven minuten voor tijd een opstootje tussen twee spelers plots escaleerde. De scheidsrec­hters konden niet anders dan de wedstrijd stopzetten.

“We deden onze sportieve plicht en stonden bij de rust al 6-1 voor”, zegt coach Karim Bachar. “Je voelde direct na de rust dat Charleroi zich niet naar de slachtbank wilde laten leiden. Het ging er geregeld hard aan toe. Maar dat het zo uit de hand zou lopen, dat begrijp ik nog altijd niet. Dit geeft me een wrang gevoel. Deze dingen horen niet thuis in de topsport. Dit was sport onwaardig en is heel moeilijk te aanvaarden.”

Charleroi deed in die tweede helft wat het al jaren doet als het op het achterstan­d staat: de tegenstand­er op de heupen werken, irritante foutjes maken, spelers kaarten aannaaien met als doel de boel te laten ontploffen en daar voordeel uit te puren.

De boel ontplofte ook dit keer, maar dan wel in het supporters­vak van Charleroi. Toen Charlerois­peler Ghislandi (de man die vorig jaar Dimitri Nesen zo zwaar aantrapte dat het seizoen voor de Antwerpens­peler er al na twee maanden opzat) zich revancheer­de op El Fahsi gingen de poppen helemaal aan het dansen. Na een rode kaart voor beide spelers raakten de gemoederen bij de bezoekende supporters, waar ook de Charleroi-doelman zelf nog enkele klappen uitdeelde, zodanig verhit dat de scheidsrec­hters er vroegtijdi­g een einde aan maakten.

“Het ging er potig aan toe, maar we hadden de match eigenlijk goed onder controle”, zegt scheidsrec­hter Gert Deckers. “Tot de vlam plots in de pan sloeg. Ik vond het raadzaam om de wedstrijd meteen te stoppen. Ik had niet het gevoel dat er nog op een serene manier verder gespeeld kon worden. Wat er gebeurde, was voor mij een brug te ver.”

“Je mag dit gerust een zwarte dag voor het futsal noemen”, pikt FT Antwerpen-manager Staf Verbeeck in.

“Dit hoort niet thuis in een sporthal. Het is eigenlijk best bizar hoe alles is ontspoord na een kleinighei­d. We investeren al jaren in de veiligheid, schakelen voldoende stewards en veiligheid­sagenten in en ook de politie houdt een oogje in het zeil. Wat kunnen we nog meer doen? Ook al ligt de oorzaak van dit incident zeker niet bij ons, we zijn wel weer betrokken partij. Door deze knokpartij vergeten de mensen het knappe voetbal dat onze jongens op de mat hebben gelegd. Dit is een serieuze domper.”

Boete

Bovendien beseft Verbeeck dat er zijn club een boete boven het hoofd hangt.

“Ik hoop dat het gezond verstand overheerst, maar ik vrees inderdaad voor een boete.”

 ?? FOTO RR ?? De relletjes die vlak voor tijd ontstonden, waren duidelijk niet voor lievertjes. Scheidsrec­hter Gert Deckers kon niet anders dan de match tussen FT Antwerpen en Charleroi stilleggen.
FOTO RR De relletjes die vlak voor tijd ontstonden, waren duidelijk niet voor lievertjes. Scheidsrec­hter Gert Deckers kon niet anders dan de match tussen FT Antwerpen en Charleroi stilleggen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium