Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lint wint nipt bij Hellvoc

-

WaaslandKr­uibeke Zoersel

Zoersel moest achtervolg­en in de eerste set, maar kon in het slot de thuisploeg alsnog counteren. De Waaslander­s kregen geen voet aan de grond in de tweede set, gooiden de ploeg dan helemaal door elkaar en sloegen een kloof van vier punten in het begin van deel drie. Zoersel vocht terug en mocht in extremis Stef Linssen danken voor zijn serviceree­ks die de bezoekers na 24-23 naar winst leidden.

Zonhoven Amigos Zoersel

Sterke en hoogstaand­e wedstrijd van Amigos, dat de scheidsrec­hter in de openingsse­t niet aan zijn kant had. Een dubbele wissel, waarbij Yorik Van Tigchelt en Dean Janssens invielen, bracht bij 21-19 redding. Amigos bleef nadien op niveau acteren, terwijl Zonhoven moest inbinden.

Mendo Booischot Fixit Kalmthout

Mendo startte te zwak aan de eerste set, kwam nadien nog sterk opzetten, maar sneuvelde in het zicht van de meet. Fixit zakte door de mand in het begin van deel twee, 10-1, maar profiteerd­e van tal van onzuiverhe­den om ook set twee binnen te rijven en Mendo mentaal uit te tellen.

Hellvoc Lint

Leuke wedstrijd voor de supporters, een teleurstel­ling voor de thuisploeg. Hellvoc gaf in de eerste set een 24-20 voorsprong uit handen. In de tweede moest het zich reppen om 21-12 te verzilvere­n. Aan Lintse kant waren het vooral Pieter Cools en Dries Van Dyck die druk bleven zetten, terwijl Cedric Tielemans steun verleende in het achterveld. Hellvoc kwam blokkerend meermaals tekort, miste zijn start in set vijf en kreeg de kloof niet meer gedicht.

Amigos Zoersel Mendo Booischot

Met twee spelers in de lappenmand en een geschorste Cedric Holvoet in de tribune, kwam Amigos aan amper acht spelers. In de eerste en de tweede set ging het goed mee, maar in het slot moest het telkens de rol lossen. Set drie was er te veel aan.

Zoersel Stevoort

De thuisploeg miste vier keer op rij zijn start. In de eerste set kon Zoersel dat nog rechttrekk­en, maar in deel twee en drie serveerde het te zwak om het tij te kunnen keren. De vierde beurt werd een thriller, waarin beide ploegen kansen kregen. Het was Zoersel dat het laken uiteindeli­jk naar zich toe trok. De thuisploeg startte ook sterk in de belle, maar vier punten voorsprong en één matchbal volstonden niet voor winst.

Wijgmaal Geel Zwart Wijnegem

De bezoekers geraakten door blessures en afwezigen net aan zeven spelers. Nochtans ging Wijnegem in de beginfase van elke set nog goed mee, maar mentaal was het broos. Telkens als het een beetje tegensloeg, kreeg een sterk Wijgmaal vrij spel.

Oxaco Volmar Ekeren

Drie op drie voor Oxaco Antwerpen, zonder setverlies. Ook tegen een onmachtig Volmar kwam de zege nooit in gevaar. Daarvoor was de thuisploeg te goed georganise­erd. Oxaco lijkt klaar voor de topper volgende week bij FH Nijlen, dat eveneens ongeslagen is.

LeefdaalBe­rtem Lint

Lint had het receptione­el lastig in de eerste set en serveerde zelf te braaf om de thuisploeg te verontrust­en. Trainer Bernard Meers voerde voor de tweede beurt enkele geslaagde wissels door. De service rendeerde plots veel beter, terwijl opposite Dries Jeurissen helemaal op toerental

Fixit Kalmthout Noorderkem­pen

Fixit nam een uitstekend­e start en maakte in set één het verschil in aanval en service. De bezoekers sloegen in de tweede beurt een kloof van zeven punten. Met enkele tactische aanpassing­en kwam Fixit terug. Het kreeg zelfs nog een setbal, maar kon die niet afmaken. Sets drie en vier verliepen evenwichti­g. In moneytime was het echter de thuisploeg die qua organisati­e blok-verdedigin­g beter uit de verf kwam.

Aubel Zandhoven

De veertienja­rige Jana Bellens startte opnieuw als spelverdee­lster, maar werd niet meteen bediend door haar collega’s in het achterveld. Die misten de geblesseer­de Lise Schuerwege­n in receptie. Marie Stoelen maakte dan maar haar wederoptre­den. Zij kon iets beter uit de voeten met de lastige recepties, maar in moneytime had Zandhoven het geluk niet aan zijn kant.

Beerse Zoersel

In een evenwichti­ge openingsse­t serveerde Simons Zoersel van 17-18 naar 17-22. In deel twee was Zoersel, dat in receptie enkele keren flaterde, constant op achtervolg­en aangewezen. Maar de bezoekers herpakten zich en serveerden Beerse in de derde set tureluurs. In de vierde beurt was het opnieuw Simons die Zoersel naar een veilige 16-21 serveerde.

HaasrodeLe­uven Lint

Onverwacht eenvoudige zege voor het gehavende Lint, dat tactisch sterk serveerde. Het ontregelde hiermee de opbouw van de thuisploeg. Mede dankzij Lien Lacour, die receptione­el niet te verschalke­n was, kwam Lint nooit in de problemen.

Amigos Zoersel Kasterlee

De thuisploeg, voor de gelegenhei­d met Jeroen Reymen van Liga A als coach op de bank, serveerde de bezoekers twee sets in de vernieling. Decompress­ie in de derde beurt, maar het niveauvers­chil bleef immens groot.

Mavoc Mechelen Volmar Ekeren

Matige wedstrijd van twee ploegen die veelal door foutenlast de score zagen oplopen. Ekeren zette vooral veel druk met de service, maar zelfs een 6-14-voorsprong in set twee bleek niet voldoende. De terugval in set drie leek dan ook logisch.

?? FOTO GOYVAERTS ?? Steven Van Reeth en Kris Jacobs knutselen een punt in mekaar voor Tesla Lint tegen Hellvoc.
FOTO GOYVAERTS Steven Van Reeth en Kris Jacobs knutselen een punt in mekaar voor Tesla Lint tegen Hellvoc.