Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Riviera/Deurne wipt AKC/Luma uit de Beker van België

- (lwi)

In het voetbal waren er vorige week al enkele grote verrassing­en in de Beker van België, het korfbal bleef vrijdagavo­nd niet achter. Landskampi­oen Kwik verloor van Sikopi en Topleague-koploper AKC/ Luma ging zelfs verliezen bij Riviera/ Deurne.

“De wedstrijd tegen AKC/Luma begon voorzichti­g en gelijkopga­and”, zegt exinternat­ional Andy Gilles, die bij Riviera/Deurne aan zijn eerste opdracht als hoofdcoach toe is.

“AKC had aanvankeli­jk meer kansen, maar schoot vooral vanop afstand. Zonder veel succes. Zo konden we goed gelijke tred houden, vooral dan via onze trefzekere Gentenaar Jeffrey Courtens die er uiteindeli­jk liefst vijf zou scoren. We bleven geduldig opbouwen en zo konden we nog voor rust via lange aanvallen en een sterke afwerking bij een 9-6-tussenstan­d voor de eerste kloof zorgen. Aan de rust leidden we nog altijd met 11-8.”

Ook in de tweede helft bleef Riviera het goed uitspelen en begon AKC/Luma te overhaast te spelen. Bij een 14-10-stand tien minuten na de rust begon het thuispubli­ek te voelen dat er een stunt in de lucht hing.

Via Sayer Jobe, die vier keer zou scoren, kwam AKC/Luma nog één keer terug tot 14-12, maar na het onmiddelli­jke antwoord van de thuisploeg, met de 1512 van Amy Pauwels, brak de veer bij AKC. Toen Kiani De Bruyn met haar tweede treffer van de avond de 16-12 op het bord zette, was de wedstrijd gespeeld. Een beresterke Glenn Peeters (2) en Jeffrey Courtens zetten de 18-13 eindstand op het scorebord. Na de voorgift van één punt voor Riviera leidde dat zo tot een 19-13-zege.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium