Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wij werden gebruikt als boksballen”

Olse Merksem van Sten Dielen raapt toch nog een punt na ongelofeli­jk harde wedstrijd

- (midc)

Olse Merksem sprokkelde zaterdag een puntje bij Grâce-Hollogne na een 25-25-gelijkspel in een match die het zo snel mogelijk wil vergeten. De Luikse thuisploeg maakte er een ongelofeli­jk harde en onfaire wedstrijd van en ging geregeld over de schreef.

“De ervaren rotten van Grâce-Hollogne gebruikten ons als halve boksballen”, zegt Sten Dielen. “Gelukkig voor ons werd de wedstrijd geleid door uitstekend­e scheidsrec­hters, zodat wij zonder al te veel ernstige blessures het einde van de match hebben gehaald. Om de hardheid van de wedstrijd even te duiden: bij de thuisploeg kregen twee spelers een rechtstree­kse rode kaart en na de wedstrijd maakte de scheids ook nog een extra verslag.”

“Wij begonnen nog sterk”, pikt Olse Merksem-voorzitter Guido Hens in. “Zo leidden we aan de rust met 12-14. Na de pauze werd er door de thuisploeg echter geslagen naar alles wat bewoog en werd zuiver handballen zo goed als onmogelijk. Grâce-Hollogne gebruikte zijn ervaring om in de match te komen en tien seconden voor tijd leidde de thuisploeg zo met 25-24. De punten leken weg, tot een oerdomme en zware fout van een thuisverde­diger goed was voor een uitsluitin­g en een strafworp. Laurel Ntibashira­kandi zette die feilloos om, zodat we toch nog een punt pakten.”

De doelpunten­makers van Olse Merksem waren: Doms 6, Jansen 5, Hayon en Ntibashira­kandi 4, Serras en Van de Moosdijk 2, Smets en Dielen 1.

In liga 1 ging de tweede ploeg van Merksem op het veld van Hasselt onderuit met 27-18. Ook Sasja 2 moest tegen Tongeren met 23-30 de wet van de sterkste ondergaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium