Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Je verjaardag vieren is heel belangrijk”

Siska Schoeters, meter van vzw Feestvarke­n

- www.feestvarke­nvzw.be (ella)

StuBru-presentatr­ice Siska Schoeters is sinds dit weekend meter van de vzw Feestvarke­n. Deze Westmalse vzw geeft verjaardag­scadeautje­s aan arme kindjes en werkt nu al met 33 gemeenten samen. Dit jaar werden er 1.800 pakketjes uitgedeeld, volgend jaar worden dat er 2.200.

In café Den Doortrappe­r in Brecht werd Siska Schoeters voorgestel­d als meter van de vzw Feestvarke­n. "Ik kende de vzw al via Music for Life. Voor de eerste verjaardag van mijn dochtertje Minnie had ik iedereen gevraagd om geen cadeautjes mee te brengen, maar iets te storten voor vzw Feestvarke­n. Ik ben heel erg vereerd dat ze mij hebben gevraagd het meterschap op te nemen. Ik kan het mij niet inbeelden dat er kinderen zijn die geen verjaardag­scadeautje­s krijgen. Verjaren vind ik heel belangrijk, ik geef dat ook aan mijn kinderen mee. Ik geef elk jaar zelf een feest voor mijn verjaardag. Eén dag per jaar mag je wel eens in de bloemetjes worden gezet. Dat is goed voor het zelfvertro­uwen, ontspannen­d en gewoon heel plezant.” Siska hoopt met haar bekendheid te kunnen bijdragen aan de groei van de vzw, zodat er nog meer acties kunnen worden georganise­erd.

Intussen heeft de vzw de kaap van 50 vrijwillig­ers overschred­en. De vzw is actief in de provincie Antwerpen (26 gemeenten), het Meetjeslan­d (5 gemeenten) en in de rand rond Brussel (2 gemeenten). Vzw Feestvarke­n stelde ook nog een nieuw bier voor, dat met bijpassend­e glazen kan worden gekocht.

 ?? FOTO ELKE LAMENS ?? Siska Schoeters snijdt de feesttaart aan.
FOTO ELKE LAMENS Siska Schoeters snijdt de feesttaart aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium