Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bernabéu wordt verliefd op Courtois”

Rode Duivel maakt indruk in Madrileens­e derby

- BART LAGAE

In zijn eerste belangrijk­e wedstrijd voor Real, tegen de stadsrival­en van Atlético Madrid, kroonde Courtois zich tot man van de match. De Spaanse pers bombardeer­de hem nadien tot de nieuwe nummer één van de Koninklijk­e.

Na zijn spectacula­ire redding op Griezmann – Courtois maakte zich groot en redde met het hoofd – ging het publiek rechtstaan en scandeerde het zijn naam. Nadien redde hij ook nog op zijn ex-ploegmaat Costa in een eentegen-eensituati­e.

“Bernabéu begint verliefd te worden op zijn nieuwe doelman”, schreef de Spaanse sportkrant

Marca. “De Belg is opgewassen tegen zijn taak voor de grote wedstrijde­n en de tribune is de discussie met Navas al vergeten. Hij werd luid toegejuich­t bij de ploegvoors­telling. Zijn bijna twee meter maken indruk en doen Real aan autoriteit winnen.”

Ook AS was lovend. “Navas zal het hem niet makkelijk maken, maar als Courtois zijn niveau van gisteravon­d vasthoudt, zal het heel moeilijk zijn hem uit de ploeg te zetten voor de belangrijk­ste wedstrijde­n. Madrid zal genieten van de beste jaren van een van de beste keepers van het moment.”

Harten winnen

Zelf had Courtois het gevoel dat hij een belangrijk­e stap heeft gezet in zijn integratie bij Real. “Ik bewijs mezelf op training, maar dat ziet maar twintig of dertig man. Een referentie­match had ik nog niet. Vandaag was een goeie kans om mezelf te laten zien en de harten te winnen van de supporters. Als er twee goeie keepers zijn, is het belangrijk jezelf te laten zien. Beetje bij beetje neem ik mijn plaats in.”

Courtois reisde gisteren al met de ploeg naar Moskou, waar Real Madrid morgenavon­d in de Champions League CSKA partij geeft. In de eerste Champions Leagueweds­trijd tegen Roma koos trainer Lopetegui voor Navas. Naar verwachtin­g doet hij dat ook morgen.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Courtois stopt het schot van Griezmann.
FOTO PHOTO NEWS Courtois stopt het schot van Griezmann.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium