Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geschenkze­ge voor Hamilton in GP van Rusland

-

Lewis Hamilton heeft in het Russische Sotchi opnieuw een stap richting een vijfde wereldtite­l gezet. Dat hij de zege cadeau kreeg van Mercedes-teammaat Valtteri Bottas, drukte de vreugde wat.

Valtteri Bottas, vorig jaar winnaar in Rusland, bleek in Sotchi de te kloppen man. De Fin verzilverd­e de zesde polepositi­on uit zijn carrière, waarna hij zonder problemen de leiding in handen kon houden. Achter hem werd zijn Mercedes-teammaat Lewis Hamilton echter voortduren­d belaagd door titelrivaa­l Sebastian Vettel. De Duitser wist na pitstops zelfs even het voortouw te nemen, maar via een gewaagd inhaalmano­euvre legde Hamilton al snel opnieuw beslag op de tweede plek.

“Gedaan met risico’s nemen”, moeten ze bij Mercedes hebben gedacht. Bottas kreeg de opdracht op de rem te gaan staan en Hamilton voor te laten. Zo kon de WK-leider opnieuw tien punten uitlopen op Vettel en heeft hij nu vijftig punten voorsprong met nog vijf races te gaan. Hamilton hoeft niet eens meer te winnen om voor een vijfde keer wereldkamp­ioen te worden.

“Ik had veel liever om de zege gestreden”, gaf Hamilton toe. “Dit is niet mijn favoriete manier om te winnen, maar in de optiek van het kampioensc­hap is het een logische beslissing.”

Man van de race werd Max Verstappen. De Nederlande­r, na een gridstraf pas als negentiend­e vertrokken, had na vijf ronden al zeven plaatsen gewonnen en finishte uiteindeli­jk vijfde.

Vandoorne zestiende

Stoffel Vandoorne moest opnieuw met een amechtige McLaren aan de slag, maar draaide bij tijden sneller dan zijn teammaat Alonso en wist in de slotfase Carlos Sainz nog de zestiende plaats te ontfutsele­n.

 ?? FOTO REUTERS ?? Hamilton viert, ploegmaat Bottas kijkt sip, president Poetin applaudiss­eert,
FOTO REUTERS Hamilton viert, ploegmaat Bottas kijkt sip, president Poetin applaudiss­eert,

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium