Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Nieuwe’ Brecel naar tweede ronde

- (mg, svc)

De start was stroef, ook het nekschot bleef iets te lang uit. Toch mag Luca Brecel tevreden terugblikk­en op zijn eerste wedstrijd op de European Masters in Lommel. Brecel (WR 12) klopte Daniel Wells (WR 62) met 4-2 en neemt het vandaag op tegen de 18-jarige Chinees Luo Hanghao (WR 102).

“Het is schitteren­d om voor zoveel familie en vrienden te spelen, dat maakt dit tornooi natuurlijk zo speciaal”, zegt Brecel. “Daarom ben ik blij dat ik mijn eerste opdracht met succes heb afgerond. Daniel Wells maakte het me nochtans niet makkelijk, ik had het ook niet anders verwacht.”

Brecel kwam in een heel gesloten wedstrijd 0-1 en 1-2 achter. “Nochtans heb ik weinig domme dingen gedaan. Ik mist een roze bal tijdens een break, voor de rest kreeg ik weinig kansen. De frames verliepen ook erg traag. Gelukkig ben ik op dat vlak rustiger geworden. Het moet niet meer snel gaan. Uit mijn eerste echte kans in het vierde frame puurde ik een 97-break, dat was een belangrijk kantelpunt in de wedstrijd.”

Een 60-break in het slotframe maakte definitief het verschil. Zijn vroege uitschakel­ing in het China Championsh­ip, dat hij vorig seizoen had gewonnen, is vergeten. “Ik zet me veel sneller over nederlagen dan vroeger”, vervolgt Brecel. “Weet je dat ik de avond van mijn uitschakel­ing tegen O’Donnell in China al opnieuw aan de trainingst­afel stond? Dat is typisch de nieuwe Luca, ik wil er echt alles aan doen om te slagen.”

Brecel treft vandaag (tweede match, ten vroegste om 14.00u) in de 32ste finales Luo Hunghao. Hij is amper 18 jaar en verdiende zijn profticket door wereldkamp­ioen te worden bij de amateurs. Hij was eerder ook al verliezend finalist op het WK U21.

 ?? FOTO BELGA ?? Luca Brecel.
FOTO BELGA Luca Brecel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium