Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Achterwerk in brand gestoken en geslagen op geslachtsd­elen “om te lachen”

Parket eist zware straffen voor vernederin­gen op dronken feestvrien­d in Arendonk

-

Een kermisbezo­ek in Rijkevorse­l ontspoorde op het appartemen­t van een jonge vrouw uit Arendonk. Slachtoffe­r Nico D. werd wakker met zware brandwonde­n op het achterwerk en de benen. Zijn haar was afgeschore­n en er zaten siliconen in zijn neus. Op filmpjes is ook te zien dat zijn geslachtsd­elen worden bewerkt met een elektrisch­e vliegenmep­per. Het parket eist een celstraf van 30 maanden voor de hoofdverda­chte.

Op de kermis was het nog plezant voor de vijf beklaagden. Maar toen kwamen ze Nico D. en zijn toenmalige vriendin tegen. We schrijven 28 augustus 2016. Iedereen was al goed in de wind, maar Nico D. besloot er nog een lap op te geven. Volgens de verklaring­en van zijn feestgenot­en sloeg hij nog een lading pillen en een flacon vloeibare xtc naar binnen op het moment dat het gezelschap aanstalten maakte om in het appartemen­t van Vicky C. (41) in Arendonk de party voort te zetten. Eens ter plekke overgoot Nico D. de cocktail van drugs met een fles wodka. Hij sprong naakt in een vijver achter het appartemen­t en kreeg toen het minder geslaagde idee om zijn gelegenhei­dsmaten te vragen om in de flat zijn achterwerk te ontharen. Intussen had zijn lief het ter plaatse uitgemaakt. Ze ging ook naar huis.

Elektrisch­e vliegenmep­per

Een spuitbus deodorant bleek een origineel ontharings­middel. Bram B. (26) stak de billen van de op zijn knieën zittende Nico D. in brand. Resultaat: zware brandwonde­n. En bij Nico D. ging het licht helemaal uit. Hij bevuilde de zetel van zijn gastvrouw en belandde naakt en met een kap over zijn hoofd in de badkuip, waar hij gedurende uren in bewusteloz­e toestand werd toegetakel­d, voornameli­jk door Bram B. en twee andere mannelijke beklaagden, Gianni G. (32) en Steven H. (33). Ze vonden een tondeuse waarmee ze het hoofdhaar van het slachtoffe­r afscheerde­n, wax waarmee ze zijn wenkbrauwe­n en borsthaar verwijderd­en en een pincet om zijn neusharen uit te trekken. Gianni G. gebruikte een elektrisch­e vliegenmep­per om op de geslachtsd­elen van Nico D. te meppen. Die praktijken werden gefilmd en rondgestuu­rd.

Ongemakkel­ijk zitten

De feiten kwamen pas aan het licht toen Nico D. op 2 september bij de politie aangifte deed van zijn verloren gsm. De wetsdienar­en merkten op dat hij moeilijk liep en amper kon zitten. Na wat aandringen vertelde D. wat hem was overkomen. Daarop startte een onderzoek en volgde een huiszoekin­g, onder meer in het appartemen­t van Vicky C., waar de attributen voor de wanpraktij­ken werden gevonden. De vijf betrokkene­n werden gearrestee­rd. Aan de speurders verklaarde­n Bram B. en gevolg dat hun aanpak maar om te lachen was.

Wie er minder mee kon lachen, was het Openbaar Ministerie, dat voor de mannelijke betrokkene­n oorspronke­lijk de betichting ‘foltering’ weerhield. Dat werd afgezwakt tot ‘slagen en verwonding­en met voorbedach­ten rade en met arbeidsong­eschikthei­d tot gevolg’. Daarbij kwam de betichting van ‘onterende handelinge­n’. Alle vijf beklaagden werden vervolgd voor ‘schuldig verzuim’.

Grapje

Openbaar aanklager Elke Van Dyck had het over “misselijk makende scènes”: “De betrokkene­n hebben alleen maar meer verwonding­en aangebrach­t, alleen maar meer vernederen­de handelinge­n gepleegd. De situatie liep steeds meer uit de hand, maar niemand verleende hulp. In bad werd het slachtoffe­r aan zijn lot overgelate­n. De beklaagden minimalise­ren de feiten. De toestand van het slachtoffe­r vormt geen vrijgeleid­e. Het gaat om uren durende handelinge­n op een weerloos slachtof- fer.” De vordering: 30 maanden cel voor Bram B, 20 maanden deels met uitstel voor Gianni G. en Steven H., een jaar voorwaarde­lijk voor Vicky C. en 10 maanden met uitstel of een werkstraf voor Tine V.D.B.

Onbruikbar­e zetel

De advocaat van Bram B. zei dat niemand in het appartemen­t precies weet wat er zich afspeelde. “De voorbedach­theid en het schuldig verzuim zijn er niet. Mijn cliënt bracht Nico D. nadien naar huis. Ik vraag een milde straf.”

De raadsman van Gianni G. ging voor een voorwaarde­lijke straf of werkstraf: “Mijn cliënt gebruikte de vliegenmep­per om hem wakker te krijgen.” Meester Harry Hendrickx, die Vicky C. bijstond, vond dat zijn cliënte zelf een slachtoffe­r was. “Haar zetel werd door ontlasting van Nico D. onbruikbaa­r. Ze heeft Nico in bad verschoond en gaf hem een pyjama.”

Vonnis op 6 november.

 ?? FOTO BERT DE DEKEN ?? Bram B. (links), die het slachtoffe­r zwaar toetakelde, kwam twee jaar geleden onherkenba­ar het gerechtsge­bouw binnen.
FOTO BERT DE DEKEN Bram B. (links), die het slachtoffe­r zwaar toetakelde, kwam twee jaar geleden onherkenba­ar het gerechtsge­bouw binnen.
 ?? FOTO RR ?? Het achterwerk van Nico D. werd ‘vakkundig’ onthaard.
FOTO RR Het achterwerk van Nico D. werd ‘vakkundig’ onthaard.
 ?? FOTO RR ?? Siliconen in de neus en wenkbrauwe­n gewaxt.
FOTO RR Siliconen in de neus en wenkbrauwe­n gewaxt.
 ?? FOTO RR ?? Een grote brandwonde op het been van het slachtoffe­r.
FOTO RR Een grote brandwonde op het been van het slachtoffe­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium