Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Doelman Dylan De Ruysscher en co slepen punt uit de brand “Dat we nog steeds ongeslagen zijn, is ongeloofli­jk”

- (qvdb)

Rochus Deurne heeft gestunt door een punt uit de brand te slepen bij titelfavor­iet Lille. De mannen uit Deurne stonden al na een halfuur met tien, maar hielden toch de nul. Doelman Dylan De Ruysscher keepte opnieuw een uitstekend­e partij.

“Die rode kaart voor Ben Van Hooydonck was een zuur moment”, zegt De Ruysscher. “Lille was misschien beter aan de wedstrijd begonnen, maar als we een hele wedstrijd met elf op de counter hadden kunnen spelen, had er meer in gezeten. Na die rode kaart was het de opdracht om de nul te houden en een puntje mee te nemen. Dat hebben we uitstekend gedaan. Heel veel kansen heeft Lille dan ook niet gekregen. Enkel een gekraakt schotje van buiten de zestien en voor het overige vooral veel voorzetten. Die werden ofwel ontzet door mijn verdediger­s, ofwel kon ikzelf ingrijpen. Verdedigen­d stond het echt goed.”

De Deurnese doelman is opvallend sterk aan het seizoen begonnen. “Zowel mentaal als fysiek zit ik goed in mijn vel”, aldus De Ruysscher. “Tegen Duffel flaterde ik nochtans, waardoor we op achterstan­d kwamen, maar de groep heeft me toen niet laten vallen en mijn foutje meteen rechtgezet. Sindsdien gaat het alleen maar in stijgende lijn.”

“We zijn nog steeds ongeslagen. Dat is eigenlijk ongeloofli­jk. Als iemand ons dat vorig seizoen had proberen wijsmaken, had ik hem zot verklaard. We gaan proberen ons zo snel mogelijk te verzekeren van het behoud. Alles wat er daarna nog bijkomt, is meegenomen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium