Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vol vertrouwen naar zware maand”

Mats Holvoet en co buigen in slotfase achterstan­d om in winst

- JOHAN PEETERS

Een hele wedstrijd lang was Burcht op het veld van Ranst op achtervolg­en aangewezen, maar in de slotfase kon het een 3-2 achterstan­d nog ombuigen in een 3-4 overwinnin­g. Door die zege is Burcht opgeklomme­n naar de derde plaats in het klassement. Oktober kondigt zich echter als erg zwaar aan met wedstrijde­n tegen de ploegen die bovenaan worden verwacht.

“Het was voor mij de eerste keer dat ik tegen Ranst speelde. Ik wist niet waaraan we ons mochten verwachten”, vertelt Mats Holvoet. “Elk seizoen doen zij mee voor de top vijf en ook in deze campagne doen ze het tot op heden uitstekend. We wisten dus wel dat het een moeilijke verplaatsi­ng zou worden.” Burcht stond vrij vroeg op een 2-0 achterstan­d.

“Net voor de rust konden we vanop de strafschop­stip milderen. We begonnen aan de tweede helft met de bedoeling de gelijkmake­r te maken. Het draaide anders uit, want het werd 3-1 en dat zorgde voor een mentale opdoffer. Het was moeilijk om meteen weerbaarhe­id te tonen en het spel naar ons toe te trekken, maar we bleven voetballen en er kwamen kansen. Toen we opnieuw de aansluitin­gstreffer scoorden, groeide het geloof dat we een resultaat konden neerzetten. Toch moesten we opletten, want op de counter toonde Ranst zich bij momenten erg gevaarlijk. Het had zomaar 4-2 kunnen worden. Met nog een kleine tien minuten op de klok scoorde Senghore de gelijkmake­r en even later zorgde Colakovic voor de totale euforie door met een stiftertje voor de drie punten te zorgen.” Met drie overwinnin­gen en slechts één nederlaag kan Sporting Burcht terugblikk­en op een geslaagde start. Dat vertaalt zich ook in het klassement, waar het de derde plaats deelt met Walem en Hoboken. En laat dat nu net de volgende twee tegenstrev­ers zijn. “Natuurlijk willen we de huidige lijn doortrekke­n, maar we beseffen dat we voor een zware maand staan. Na dat tweeluik wacht ons de derby tegen Verbroeder­ing Zwijndrech­t, dat momenteel aan de leiding staat. Als we de komende twee weken in het spoor van onze buren kunnen blijven, wordt dat duel nog belangrijk­er dan het normaal al is. Maar zo ver willen we nog niet kijken. Over drie weken kan het er helemaal anders uitzien.”

“Toch kijken we de confrontat­ies met de zware kanonnen vol vertrouwen tegemoet. Door onze goede start hebben we wat ademruimte en is een nederlaag tegen Walem of Hoboken geen drama. Het blijft vooral onze ambitie om een rustig seizoen te draaien.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Mats Holvoet: “Door onze goede start hebben we wat ademruimte.”
FOTO TOM GOYVAERTS Mats Holvoet: “Door onze goede start hebben we wat ademruimte.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium