Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Atletiekcl­ub werpt verder dan ooit

Schilde Atletiek Club blij met upgrade sportpunt De Caters

- JAN AUMAN

De kans dat er binnenkort records sneuvelen op de piste van ’s-Gravenweze­l is reëel. “We hebben de infrastruc­tuur samen met de mensen van Schilde Atletiek Club een flinke upgrade gegeven”, zegt schepen van Sport Anke Fierens (CD&V).

SAC is de bloeiende afdeling van Atletiekcl­ub Lierse. 25 jaar geleden werd ze opgericht, niet ver van de school Zonnebos. “We tellen in ’s-Gravenweze­l toch al 150 wedstrijda­tleten”, aldus voorzitter Diana Wuyts. “Daarnaast trekt een groep van zo’n veertig joggers er geregeld samen op uit. Vanaf de leeftijd van 5 jaar al zijn de kinderen – we noemen ze kangoeroes – welkom. Onze trainers begeleiden hen.”

De piste aan sportpunt De Caters kreeg de voorbije maanden een opknapbeur­t. Vooral de infrastruc­tuur voor de kampnummer­s ligt er nu beter bij. Verspringe­n, hoogspring­en, kogelstote­n en discuswerp­en – het kan sinds kort in betere omstandigh­eden en met een aanloop op tartan ondergrond. Ook de valsectore­n en werpbakken zijn nieuw. Voorts werd de omheining hersteld.

“Wij stelden voor 80.000 euro materialen ter beschikkin­g. De vrijwillig­ers van de club, zoals ondervoorz­itter Leo Verhoeven, hebben hier flink wat werk verzet”, aldus Anke Fierens.

Op het verlanglij­stje van SAC zijn nog niet alle items doorgehaal­d. Voorzitter Diana Wuyts: “Onze grootste bekommerni­s is ‘ons kot’, zoals wij het schamele afdak noemen waaronder onze atleten in de winter aan krachttrai­ning doen. En een draadafslu­iting kan vermijden dat onze buren de rugbyspele­rs, maar ook andere passanten zomaar op de piste oplopen en schade aanrichten.”

 ?? FOTO JAA ?? Schepen Anke Fierens (rechts), SAC-voorzitter Diana Wuyts en sportconsu­lent Evelien Smet testen de vernieuwde kogelstoot-stand uit.
FOTO JAA Schepen Anke Fierens (rechts), SAC-voorzitter Diana Wuyts en sportconsu­lent Evelien Smet testen de vernieuwde kogelstoot-stand uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium