Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ook hartpatiën­ten kunnen sporten op hoog niveau”

Familie trotseert loodzware Crocodile Trophy in Australië voor hartpatiën­ten

- MARGO TILBORGHS

Niet iedereen durft de uitdaging aan: deelnemen aan de loodzware Crocodile Trophy in Australië. Maar de familie Raeymakers ziet er geen graten in. De broers Pierre (61), Danny (47) en Ronny (45), samen met Ronny’s echtgenote Mona (49) en vriend des huizes Erik (47), zijn er helemaal klaar voor.

Op 9 oktober vertrekt het gezelschap richting het Australisc­he Queensland om er deel te nemen aan een loodzware beproeving: de Crocodile Trophy, een achtdaagse mountainbi­ketocht. De wedstrijd wordt beschouwd als een van de meest veeleisend­e ter wereld. “De wedstrijd start op 13 oktober en eindigt acht dagen later”, zegt Mona van Nassauw. “Een rustdag hebben we niet. Gemiddeld zullen we 90 kilometer per dag afleggen. We zullen hoogtes tot 1.200 meter moet klimmen. Maar dat schrikt ons niet af. We zijn er helemaal klaar voor.”

Erik en Ronny namen al eerder deel aan Cape Epic, een achtdaagse mountainbi­ketocht door Zuid-Afrika. “Danny en ik zijn gaan supportere­n en toen begon het bij mij ook te kriebelen”, zegt Mona. “Ik ben een fervent wielrenste­r en heb in het verleden al verschille­nde wedstrijde­n gewonnen. Ik weet zeker dat ik mijn mannetje kan staan in het gezelschap.”

Ook de andere teamleden hebben het wielrennen goed in de benen. Erik neemt geregeld deel aan triatlons en duatlons. Ook de anderen zijn sportief aangelegd.

Het gezelschap neemt vooral deel voor de belevenis en het avontuur. “Maar we rijden ook voor Hartekinde­ren, een vzw die zich inzet voor hartpatiën­ten. In 2012 kreeg ik twee stents en sindsdien behoor ik dus bij de hartpatiën­ten”, zegt Mona. “Bovendien wil ik aan de wereld laten zien dat ook hartpatiën­ten kunnen sporten op hoog niveau.”

www.essenseren­ners.blogspot.com, www.hartekinde­ren.be

 ?? FOTO MARGO TILBORGHS ?? De broers Pierre, Danny en Ronny Raeymakers en Ronny’s echtgenote Mona van Nassauw (deelnemer Eric Van Meel ontbreekt) met het technisch team.
FOTO MARGO TILBORGHS De broers Pierre, Danny en Ronny Raeymakers en Ronny’s echtgenote Mona van Nassauw (deelnemer Eric Van Meel ontbreekt) met het technisch team.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium