Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ontvoerde” baby ligt op 50 meter van ouders

Politie vindt kind in berm aan overkant van straat, vader en moeder ondervraag­d

- DIRK COOSEMANS ANTON GOEGEBUER ALAIN TRAPPENIER­S

Woensdagna­cht is de politie van Aarschot met man en macht uitgerukt voor een verdwenen baby van zeven maanden oud. Volgens de ouders die de hulpdienst­en contacteer­den, was het kindje ontvoerd. Na een zoektocht die goed vijf uur lang duurde werd de baby uiteindeli­jk door een politiespe­urhond teruggevon­den vlak bij een greppel aan de overkant van de straat, in goede gezondheid. Het parket meldt dat de ouders meteen daarna een tijdlang opgepakt geweest zijn voor ondervragi­ng, maar opnieuw vrijgelate­n werden.

“Ons zoontje is ontvoerd.” In allerijl waren N.L. en zijn vriendin L.V.E. in de nacht van dinsdag op woensdag naar de politie gereden. Op het commissari­aat vertelden ze dat ze die nacht rumoer hadden gehoord en een blaffende hond vlak bij hun huis in Langdorp, een deelgemeen­te van Aarschot. Toen ze ongerust gingen kijken in het kamertje van hun zeven maanden oude zoontje was hij er niet meer. De politie aarzelde niet en rukte met man en macht uit. Ook de brandweer werd ingeschake­ld in de zoektocht én een speurhond.

Mysterie

De politie zette de hele straat af, vertellen omwonenden. “Om zeven uur kreeg ik het verlossend bericht van onze korpschef”, zegt burgemeest­er André Peeters (CD&V). “Het kindje was na vijf uur zoeken gevonden. Het ver- keerde in een goede gezondheid.”

De baby lag in een berm aan de overkant van de straat, vlak bij een greppel, gewikkeld in een dekentje. Op goed vijftig meter van de voordeur van het gezin. Het was de politiehon­d die het jongetje gevonden had.

Wat er precies gebeurd is, blijft een behoorlijk mysterie. Beide ouders – hij werkt als automonteu­r, zij volgt een opleiding tot verpleegku­ndige – werden een tijdlang opgepakt, maar werden alweer vrijgelate­n. De jeugdrecht­er zal beslissen of het kind al dan niet geplaatst moet worden, zo vernamen we bij het parket. Van een eventuele ontvoerder is op dit moment geen enkel spoor.

Volgens de buren leven N.L. en L.V.E. behoorlijk teruggetro­kken. “Soms was er wel wat ruzie in het gezin. Ook die woensdagoc­htend was er heel veel lawaai. De moeder zou ook depressief zijn.”

Of de jonge vrouw de baby meegepakt en verstopt heeft aan de overkant van de drukke straat, wordt nergens bevestigd.

Opa van N.L.

“We zijn enorm geschrokke­n. We dachten dat het gezinnetje het goed maakte.”

Geen antwoord

“We zijn enorm geschrokke­n”, zegt Petrus, de opa van N.L. “We dachten dat het gezinnetje het net heel goed maakte en dat ze heel gelukkig waren met hun kindje.” De man kon nog niet met zijn kleinzoon spreken. “Zijn gsm beantwoord­t hij niet. Ze zaten dan ook de hele dag bij de politie.”

 ?? FOTO RR ?? Het gezin uit Aarschot en hun zoontje. Het kind verkeerde in goede gezondheid.
FOTO RR Het gezin uit Aarschot en hun zoontje. Het kind verkeerde in goede gezondheid.
 ?? FOTO RR ?? Het is op deze plaats in Aarschot dat de zeven maanden oude baby gevonden werd door de politie.
FOTO RR Het is op deze plaats in Aarschot dat de zeven maanden oude baby gevonden werd door de politie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium