Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zege zonder glans.

Turken maken het ongeïnspir­eerde Rouches nog knap lastig Zonder te imponeren heeft Standard zijn eerste drie punten in de Europa League beet. Tegen het Turkse Akhisarspo­r kregen de Luikenaars amper kansen, maar uiteindeli­jk wonnen ze toch dankzij goals va

- (bfa)

Zoals verwacht presenteer­de Akhisar zich als een stug blok. Het liet Standard aan de bal en hield de ruimtes klein. Tegen zo’n tegenstand­er is het zaak om vroeg te scoren. Dat deed Standard. Op hoekschop van Mehdi Carcela kon de vrijstaand­e Emond de 1-0 tegen de netten koppen.

De bezoekers moeten nu komen en meer ruimte weggeven, daar kan Standard van profiteren, denk je dan. Maar de Rouches waren weinig geïnspiree­rd en dommelden in. En dat is vragen om problemen, zelfs tegen de nummer zestien van Turkije. Iets voorbij het halfuur versierde Akhisar zijn eerste corner van de partij en die leverde meteen een goal op. Laifis was Seleznyov volledig uit het oog verloren. Guillermo Ochoa kon diens kopbal maar half wegwerken en Ayik kon van dichtbij de rebound binnentikk­en: 1-1.

Gelukkig voor de Luikenaars hebben ze Moussa Djenepo nog. De 20jarige Malinees bracht vlak voor rust Standard op voorsprong met zijn vijfde goal in vier wedstrijde­n. Al moet gezegd dat doelman Öztürk de kopbal had mogen hebben.

Het had niet veel gescheeld of de Rouches gingen niet met een 2-1voorspron­g de rust in. Seleznev was net te laat op een prima voorzet van rechtsback Lopes. Nog zo’n waarschuwi­ng meteen in het begin van de tweede helft. Ayik kon plots alleen op Ochoa afstormen na een splijtende pass van Ceviker. Hij omspeelde netjes de Mexicaanse doelman, maar Laifis kon op de lijn keren.

Echte test tegen Krasnodar

Een waarschuwi­ngsschot waarvan Standard niet wakker werd. Het kreeg geen kans bij elkaar gespeeld. Enkel een knap afstandssc­hot van Laifis deed de aanwezige supporters even opspringen. Povertjes. Het was omdat Akhisar zijn periode van overwicht niet kon omzetten in kansen, dat het niet misliep. Na de tweede gele kaart van Yumlu kwamen de drie punten niet meer in gevaar.

Met deze overwinnin­g deed de ploeg van Preud’homme wat ze moest doen om de kansen op Europese overwinter­ing gaaf te houden. Maar of dat echt realistisc­h is, weten we pas na het komende tweeluik tegen Krasnodar. Makkelijk wordt het sowieso niet. Dankzij een goal van ex-Genk-middenveld­er Tornike Okriashvil­i wonnen de Russen thuis namelijk verrassend van Sevilla.

?? FOTO PHOTO NEWS ?? Gelukkig is er nog Djenepo, die de 2-1 scoort.
FOTO PHOTO NEWS Gelukkig is er nog Djenepo, die de 2-1 scoort.