Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vermoorde man gevonden in brandende auto

Identiteit slachtoffe­r nog onbekend Lichaam is in tapijt gewikkeld en vertoont schotwonde­n

- BRITT PEETERS SAM REYNTJENS

Op een parking in de buurt van het Eilandje in Antwerpen is woensdagna­cht een vermoorde man aangetroff­en. De identiteit van het slachtoffe­r is nog onbekend. Maar het lichaam van de man was in een tapijt gewikkeld en vertoonde schotwonde­n.

De speurders van de moordbriga­de van de federale gerechteli­jke politie zijn sinds gisteren in de weer met een mysterieuz­e zaak. In de koffer en op de platgelegd­e achterbank van een brandende Opel Corsa met Franse nummerplat­en uit de regio rond Rijsel werd woensdagna­cht rond middernach­t het lichaam van een man aangetroff­en. “Zijn identiteit is nog onbekend”, aldus parketwoor­dvoerster Sylvie Van Baden.

Het was een alerte vrachtwage­nchauffeur die rond middernach­t had opgemerkt dat er een klein vuur brandde in de Opel. De auto stond op dat moment geparkeerd op een parkeerter­rein in de Sloepenweg in Antwerpen, een straat vlak bij de Schelde, het Eilandje en het nieuwe Droogdokke­npark.

De vrachtwage­nchauffeur belde de hulpdienst­en en de brandweer was snel ter plaatse. Zij konden de autobrand blussen en voorkwamen dat de Opel Corsa volledig zou uitbranden.

Sporen bewaard, lichaam intact

De alerte vrachtwage­nbestuurde­r en de snelle interventi­e van de brandweer zouden wel eens een doorslagge­vende factor in het onderzoek kunnen worden. Het aangetroff­en lichaam is nog quasi intact uit de auto gekomen. Daardoor kon al snel worden vastgestel­d dat de onbekende man al dood was voor de brand ontstond. En dat hij het slachtoffe­r werd van een moord. Het parket wil over de doodsoorza­ak nog niets kwijt, maar volgens een goede bron vertoonde het lichaam van de man schotwonde­n.

Wel werden onmiddelli­jk alle registers opengetrok­ken. Onderzoeks­rechter Bruno De Hous stapte ’s nachts ter plaatse af en ver- schillende specialist­en van het labo van de federale politie kamden de auto en de omgeving minutieus uit op zoek naar sporen.

Dankzij de snelle bluswerken bleef ook de auto vrijwel intact. De kans dat de speurders er nuttige (DNA-)sporen in aantroffen is dan ook aanzienlij­k.

Er zal ook een schouwing op het lichaam van de vermoorde man gebeuren. Die kan mogelijk helpen in de zoektocht naar zijn identiteit. De autopsie zal ook uitsluitse­l geven over de doodsoorza­ak.

Motief onduidelij­k

Zolang de identiteit van het slachtoffe­r onbekend is, is het gissen naar het motief voor de feiten. De speurders houden momenteel dan ook verschille­nde pistes open. Gaat het om een afrekening in het milieu van de internatio­nale cocaïnesmo­kkel, een uit de hand gelopen deal met Noord-Franse drugstoeri­sten of nog iets helemaal anders? De sleutel tot het antwoord op die vraag ligt bij de identifica­tie van het slachtoffe­r.

Amateurist­isch

Het lijkt er alleszins op dat de dader of daders van de moord niet erg profession­eel tewerk gingen. De auto met het in een tapijt gewikkeld lijk werd achtergela­ten op de parking maar vlak naast de rijbaan, niet ver van het Eilandje en de talrijke cafés en restaurant­s waar ook ’s nachts het leven niet stilstaat.

Bovendien gebeurde de brandstich­ting amateurist­isch waardoor de dader(s) waarschijn­lijk een heleboel sporen achtergela­ten heeft (hebben). Dankzij de oplettende getuige hebben de speurders ook een goede referentie van hoe laat de brandstich­ting ongeveer plaatsvond. Dat kan helpen bij het analyseren van de beelden van camera’s die in de omgeving van de Sloepenweg ophangen.

Sylvie Van Baden Parket Antwerpen “De identiteit van de man is voorlopig nog onbekend.”

 ?? FOTO BFM ?? Leden van het forensisch team kammen de omgeving uit. Achter de auto ligt het lichaam dat werd gevonden.
FOTO BFM Leden van het forensisch team kammen de omgeving uit. Achter de auto ligt het lichaam dat werd gevonden.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium