Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Messteek bij inbraak

Omstandigh­eden onduidelij­k, slachtoffe­r weigert mee te werken

- SAM REYNTJENS

De recherche onderzoekt een steekincid­ent in een appartemen­t in de De Roest d’Alkemadela­an. Daar werd een bewoner in de arm gestoken bij een diefstal. Mogelijk zijn de feiten gelinkt aan het lokale drugsmilie­u.

De politie en mensen van het labo waren vrijdagnac­ht geruime tijd aan de slag in een appartemen­t in een van de woontorens tussen de De Roest d’Alkemadela­an en de Grotesteen­weg. De hulpdienst­en waren door een getuige gebeld nadat in een appartemen­t op de zesde verdieping tumult te horen was. In de gang naar het appartemen­t lagen bloedvlekk­en op de grond.

Toen de politie ter plaatse kwam, bleek dat de bewoner, een 22-jarige jongeman, een messteek gekregen had bij een diefstal. “Hij werd gewond naar het ziekenhuis gebracht”, zegt politiewoo­rdvoerder Willem Migom.

Het slachtoffe­r verklaarde dat zijn gsm en zijn geld gestolen waren, verdere medewerkin­g aan het onderzoek wilde hij niet verlenen. De politie bestempelt de feiten voorlopig als inbraak met geweld. Nadat twee mensen van het labo geruime tijd alle mogelijke sporen in het appartemen­t en op het balkon hadden onderzocht, werd de flat verzegeld in afwachting van verder onderzoek.

Dat onderzoek zal mogelijk duidelijk maken of de feiten zich in een bepaald milieu afgespeeld hebben, verschille­nde buren verklaarde­n aan de politie dat ze vermoedden dat vanuit het appartemen­t gedeald werd.

 ?? FOTO RR ?? Politie en labo zochten naar sporen in het appartemen­t.
FOTO RR Politie en labo zochten naar sporen in het appartemen­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium